Atlantic Grupa preuzima distribuciju Unilevera za Hrvatsku i Sloveniju

Atlantic Grupa i Unilever potpisali su danas ugovor kojim Atlantic u Hrvatskoj i Sloveniji preuzima distribuciju jednog od najvećih svjetskih proizvođača robe široke potrošnje s prihodom koji prelazi 50 milijardi eura, u čijem se portfelju nalaze globalno poznate robne marke Knorr, Rama, Lipton, Bertolli, Hellmann’s, Dove, Axe, Rexona, Cif, Domestos i mnoge druge.

Ugovor je, promatrajući ukupnu godišnju vrijednost prodaje portfelja na ovim dvama tržištima, vrijedan ukupno 32 milijuna eura. Preuzimanjem Unileverovog distributivnog portfelja na hrvatskom i slovenskom tržištu Atlantic Grupa opetovano potvrđuje status vodećeg distributera u regiji, koji nudi najvišu razinu distribucijske usluge uz visoku realizaciju distribucijskih parametara.

“Veliko je priznanje kada uspješna internacionalna kompanija poput Unilevera prepozna vrijednost i potencijal distribucije koju razvijamo već više od 20 godina, te odluči dati povjerenje našem uhodanom menadžmentu i distribucijskoj podršci koji su, uz pružanje vrhunske usluge i kvalitetnih odnosa s kupcima, vrsni poznavatelji tržišta. Kroz našu suradnju opravdat ćemo ukazano povjerenje i zasluženu reputaciju, na obostranu korist i zadovoljstvo svih naših kupaca i potrošača”, komentirao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Unilever je jedna od najistaknutijih multinacionalnih kompanija čije proizvode, u rasponu od 400 postojećih brendova, dnevno koriste dvije milijarde potrošača diljem svijeta. Unileverov portfelj sastoji se od širokog dijapazona prehrambenih artikala, proizvoda za osobnu njegu te bogate palete proizvoda za kućanstvo koji su dio svakog doma. O razmjerima prepoznatljivosti brendova i uspjeha kompanije govori i činjenica da 15 najprodavanijih Unileverovih brendova godišnje generiraju prihod od prodaje koji prelazi milijardu dolara.

“U Unileveru se radujemo novoj suradnji s Atlantic Grupom u Hrvatskoj i Sloveniji, od koje imamo velika očekivanja. Iznimno smo predani ovim tržištima koja su za nas vrlo važna, a potpisivanjem ugovora s vodećim distributerom u regiji želimo osnažiti naše poslovanje, ubrzati rast, no prije svega želimo našim kupcima i potrošačima pružiti kvalitetniju uslugu”, rekao je Harm Goossens, Izvršni potpredsjednik Unilevera za središnju i istočnu Europu.

Prethodni članakDionica Mercatora drugi dan zaredom u strmoglavom padu
Sljedeći članakPotrošnja pala, ali manje od očekivanja