Na jutarnjoj kavi u Francku danas je predstavljena nova mljevena kava za domaćinstvo – Franck 100% Arabica.

O samoj ideji lansiranja kave premium kvalitete po pristupačnoj cijeni, posebnostima Franckove 100% Arabice kao i vrlo zahtjevnom procesu razvoja i proizvodnje govorili su Vesna Mihatov, master cupper, koja potpisuje recepturu 100% Arabice, i Ivica Srakočić, marketing menadžer za kategoriju kave i kavovina.

Tom su prilikom prisutnima predstavljene i malo poznate činjenice i zanimljivosti o kavi. Kao vodeći proizvođač na hrvatskom tržištu, rečeno je na prezentaciji, Franck na ovaj način želi dati svoj doprinos snažnijem razvoju kulture ispijanja kave, ritualima pripreme i istinskog uživanja u kavi.

Predstavljanju i kušanju nove Franckove 100% Arabice nazočili su i pravi kavoljupci Marijana Batinić i Janko Popović Volarić koji su s prisutnima podijelili svoje dnevne rituale vezane uz kavu. Kako su istaknuli, preferiraju upravo mljevenu kavu jer im omogućava cjelovit doživljaj – od same pripreme i mirisa koji ispuni kuću i probudi sva osjetila pa sve do okusa svježe pripremljene šalice omiljenog napitka.

Nova Franck 100% Arabica mljevena je kava za domaćinstvo nastala mješavinom pomno odabranih zrna isključivo sorte arabica. Odlikuje se aromatskim bogatstvom, slatkoćom i blagošću, dok dominantna aroma čokolade prožeta notama lješnjaka i badema pruža savršen užitak ispijanja.

Može se pripremati na nekoliko načina – u džezvi, kafetijeri, kao filter kava ili pomoću metode french pressa, a posebnim načinom mljevenja Franckov je razvojni tim postigao optimalan omjer grubih i finih čestica što garantira jednako bogat okus bez obzira na način pripreme.

Kava 100% Arabica po svojoj je kvaliteti premium kava, a dostupna je po pristupačnoj cijeni što šalicu vrhunske kave za uživanje kod kuće čini dostupnijom svima. Preporučena cijena za pakiranje od 250 grama je 19,99 kuna.

“Stalno pratimo svjetske trendove i osluškujemo želje potrošača što nam predstavlja jednu od glavnih odrednica kod razvoja novih proizvoda. Rezultat ovog inovativnog pristupa naša je nova 100% Arabica koja, u ovome trenutku, predstavlja sam vrh ponude u segmentu kave za domaćinstvo. Želja nam je bila potrošačima ponuditi vrhunski premium proizvod po vrlo pristupačnoj cijeni te im tako pružiti priliku da uživaju u okusima koji su do sada bili prilično nedostupni prosječnom potrošaču”, istaknuo je Srakočić.

Osim odabira najboljih arabica iz Središnje i Južne Amerike, iznimno bogatstvo i punoća okusa Franckove 100% Arabice dobiveni su i pažljivim procesom proizvodnje.

“Pomno pripreman i detaljno nadziran postupak prženja omogućuje oslobađanje najboljih aroma skrivenih u zrnima kave nakon čega slijedi miješanje odabranih sorti arabice, mljevenje i na kraju pakiranje u vakuum što najbolje čuva sve arome iz kave. Tijekom procesa proizvodnje, u svakom trenutku provode se detaljne analize i provjere kvalitete kave”, istaknula je Vesna Mihatov, master cupper iz Francka.

Podrijetlom s planinskih masiva središnjeg dijela Afrike, arabica je prva kultivirana sorta kave koja je zahvaljujući svojoj kvaliteti, brzo osvojila i obronke ostalih dijelova tropskog pojasa. Uzgaja se na većim nadmorskim visinama gdje joj u potpunosti odgovaraju klimatski uvjeti – česta kišna razdoblja, jačina sunca, sastav tla, vjetar te flora i fauna karakteristični za spomenuto područje. Upravo svi ovi specifični utjecaji omogućuju idealan razvoj aroma u plodovima kave, pa arabicu odlikuje kompleksnost i bogatstvo okusa.