Rezultati Ahold Delhaizea nadmašili očekivanja

Neto online prodaja skočila je 84 posto na 2,6 milijardi eura neto, pri čemu je rast u SAD-u iznosio 129 posto, a 73 posto u Europi

Globalni maloprodajni lanac Ahold Delhaize izvijestio je o boljoj od očekivanja prodaji u četvrtom kvartalu zahvaljujući porastu internetskih narudžbi tijekom pandemije. U kvartalu koji je završio 31. prosinca Ahold je zabilježio rast prodaje od 18 posto na 19,6 milijardi eura dok je prvotna procjena govorila o prodaji od 18,5 milijardi eura. Operativni prihod iznosio je 811 milijuna eura dok su prognoze najavljivale 771 milijun eura.

Neto online prodaja skočila je 84 posto na 2,6 milijardi eura neto, pri čemu je rast u SAD-u iznosio 129 posto, a 73 posto u Europi.
Nedavno je Ahold Delhaize preuzeo 39 trgovina nizozemskog lanca Deen.

“Kada govorimo o prehrambenim i neprehrambenim platformama, zabilježili smo veliki rast”, rekla je Natalie Knight, glavna financijska direktorica. Ahold očekuje da će rast internetske prodaje i ove godine nadmašiti rast prodaje u tradicionalnim kanalima.

“Definitivno vjerujemo da ćemo i dalje bilježiti snažan internetski rast prodaje u budućnosti. Predviđamo daljnji rast od 30 posto u 2021. godini, što uključuje rast od 60 posto u SAD-u”, dodala je Knight.

Prošlogodišnja ulaganja u distribucijsku mrežu i mjesta za prikupljanje online narudžbi, kao i u druga područja, pomoći će povećati kapacitete tvrtke i prodaju, najavila Knight.

Online prodaja
Aholdova online platforma za prodaju neprehrambenih proizvoda Bol.com koja posluje u Belgiji, Nizozemskoj i Luksemburgu predviđa da će njena prodaja u ovoj godini prvi puta doseći 5 milijardi eura.

“Prošlogodišnji cilj bio je 3,5 milijardi eura, a ostvareno je 4,3 milijarde eura. Za 2021. godinu priželjkujemo 5 milijardi eura”, rekla je Knight.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPosljedice potresa dominantna tema
Sljedeći članakNove prilike za rast vodeće regionalne internetske platforme DaiBau