Izrada kolača i slastica kod kuće za svakodnevne i posebne prilike još uvijek je tradicija koja se veže uz područje regije. Recepture za kolače prenose se s koljena na koljeno te predstavljaju obiteljsko, kulturno te gastronomsko blago. Brz način života često ugrožava tradicionalne navike potrošača pa slijedom toga i trgovci i potrošači traže rješenja koja olakšavaju, ali i uljepšavaju život.

RUF asortiman pripravljanje slastica prilagođava brzom načinu života te kroz svoje proizvode oživljava dašak obiteljske tradicije. Deserti, pekarski proizvodi, smjese za pečenje kolača, kaše za doručak te različiti dekori za kolače samo su dio bogatog asortimana. Ono što RUF izdvaja od sličnih brendova je njemačka kvaliteta po pristupačnim cijenama.

Više od 100 godina tradicije i kontinuiranog ulaganja u razvoj i istraživanje
Obala Grupa, koja je generalni distributer RUF proizvoda za područje Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te drugih zemalja, prepoznala je kvalitetu i jednostavnost koju pruža ovaj brend. Kontinuiranim istraživanjem i inovacijama te stogodišnjom tradicijom, RUF je zauzeo istaknuto mjesto na njemačkom, europskom te brojnim svjetskim tržištima. Još 1986. godine u asortiman je uveo proizvode s umjetnim zaslađivačem – natreenom.

Uz klasične proizvode, RUF nudi i široku paletu proizvoda BEZ GLUTENA te BIO / ORGANSKE proizvode koji su u današnje vrijeme vrlo potrebni onima koji vole zdraviji način života ili su slijedom zdravstvenih okolnosti prisiljeni pripaziti na prehranu, a svejedno žele uživati u slasticama.

Kroz blizak odnos s dobavljačima, RUF posebnu pozornost posvećuje praćenju sirovina tijekom cijelog proizvodnog procesa te kasnije, sve do ulaska u trgovine.

Brzi i zdravi obroci za svaki dan
Odgovor na sve veći interes potrošača za obrocima koji se brzo i lako spremaju, RUF daje asortimanom zobenih kaša te instant smjesa za waffle ili palačinke. U ponudi su kaše s natreenom, s dodatkom jabuke, maline i kakaa. Kako sve veći broj kupaca pazi na dnevni unos kalorija te na balans između sjedilačkog i sportski aktivnog života, zobene kaše s natreenom ciljaju na zadovoljenje potreba upravo tih kupaca. Kad je riječ o desertima koji se mogu jesti svakodnevno, gotove smjese za palačinke ili waffle (u ambalaži za protresti) traže samo dodatak vode ili mlijeka kako bi uz jednostavno pečenje već za par minuta bile na tanjuru.

Poseban asortiman blagdanskih proizvoda
Osim proizvoda za svakodnevnu upotrebu, RUF nudi i poseban blagdanski asortiman: Božićni muffini s pečenim jabukama, Božićni kolačići s maslacem, Božićni kolačići od prhkog tijesta, Božićni vanili roščići, Božićni bijeli kolačići, Božićni crveni kolačići te Božićni čokoladni kolačići.

Sve navedene smjese lako se pripremaju te su prilagođene svima koji imaju manjak vremena, a žele u svojim kućanstvima imati slatki duh blagdana. Nije zanemariv utrošak vremena, ali ni novaca koji se uštede prilikom nabave svih potrebnih namirnica za navedene slastice.

Pored glazura za kuhanje, komadića čokolade ili ribane čokolade, badem ili lješnjak krokanta, čokoladnih mrvica, šarenih šećernih dekoracija, RUF božićne dekoracije pružaju dodatne kreativne mogućnosti. Dekor mixevi Zimska šuma, Crvene i bijele zvjezdice, Snježne pahulje, Grančice imele ili Ledeno plavi dekor tematski se odlično uklapaju u blagdansko vrijeme i zimski ugođaj. Mali i veliki slastičari imaju priliku trenutke blagdanske pripreme, koji ponekad znaju biti naporni ili čak stresni, pretvoriti u pamtljive trenutke zabave, igre i lijepih obiteljskih uspomena.