Ruski Magnit pokreće novi diskontni lanac

Od 2020. Magnit razvija diskontni lanac Moya Tsena (Moja cijena), a prema podacima kompanije zaključno s prosincem prošle godine u 63 regije otvoreno je 700 trgovina

Ruski lanac supermarketa Magnit planira pokrenuti novi diskontni lanac trgovina mješovitom robom, izvijestio je tamošnji poslovni list Kommersant pozivajući se na dva izvora upoznata s planovima, a prenosi portal esmmagazine.

Rast poslovanja diskontera jedan je od glavnih ovogodišnjih trendova na ruskom tržištu, a interes potrošača za takvu vrstu kupnje intenzivirao se zbog ekonomskih posljedica rata u Ukrajini.

Obećavajući format
“Diskonte smatramo jednim od najperspektivnijih formata za razvoj stoga ćemo aktivno povećati svoju prisutnost u ovom segmentu”, rekla je tiskovna služba Magnita u odgovoru Reutersu.

Od 2020. Magnit razvija diskontni lanac Moya Tsena (Moja cijena), a prema podacima kompanije zaključno s prosincem prošle godine u 63 regije otvoreno je 700 trgovina.

U prosincu je grupa najavila kako planira ubrzati otvaranje svojih diskontnih trgovina zbog sve većeg pritiska na troškove života.

“Otvorili smo 45 trgovina svakog mjeseca ove godine, a sličan tempo širenja planiramo zadržati i u 2023. Smatramo da će diskonteri činiti značajan segment našeg poslovanja u budućnosti”, rekao je tada Ruslan Ismailov, zamjenik izvršnog direktora Magnita.

Grupa je objavila također da otvara nove lokacije i preuređuje postojeće trgovine kako bi zadovoljila rastuću potražnju za jeftinijim proizvodima. Većina diskonta nalazi se u malim mjestima i gradovima s manje od 100.000 stanovnika, dodaje se.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakZimska njega – Na promociji se kupuje četvrtina vrijednosti
Sljedeći članakNjemački Aldi Süd uvodi novi način plaćanja