Njemački lanac trgovina Aldi Süd uvodi dva nova koncepta blagajne koji kupcima trebaju olakšati kupovinu, a jedan od njih su i “duple blagajne”, prenosi N1.

Aldi Süd želi uvesti revoluciju u plaćanju na blagajnama i uvesti nove koncepte naplate u trgovinama, objavio je ovaj diskontni div u priopćenju u srijedu. Novi sustavi prethodno su testirani u pilot projektu, javlja Fenix magazin.

S jedne strane, u odabranim trgovinama u “urbanim sredinama” u budućnosti će postojati blagajne za samostalno plaćanje, koje su već poznate iz ostalih supermarketa.

“Mnoge male kupovine obavljaju se u trgovinama koje su, na primjer, u blizini škola ili uredskih zgrada. Registri za samostalnu blagajnu idealni su ovdje kako bi se izbjegla gužva i mogući redovi na blagajni”, rekao je André Giesen, direktor nacionalnih prodajnih operacija u Aldi Süd.

Aldi Süd stvara potpuno novi način plaćanja s takozvanim duplim blagajnama. Kako su priopćili, sve poslovnice Aldi Süd postupno će se opremiti s barem jednom proširenom blagajnom na kojoj se mogu brinuti o dva kupca u isto vrijeme. Ove produžene blagajne imaju dvostruko okno za robu s dva odvojena EC terminala i pisačima računa. Ovo bi vam također trebalo dati više vremena za pakiranje. Inovacije bi se trebale implementirati u prvom kvartalu 2023.

Drugi njemački supermarketi i diskonti također isprobavaju nove koncepte kupovine i plaćanja. Rewe, Netto i Edeka već neko vrijeme imaju samoposlužne blagajne, a Lidl ih trenutno testira u odabranim poslovnicama u Portugalu i Francuskoj. U trgovinama Penny i Rewe možete čak i skenirati robu svojim pametnim telefonom dok kupujete, a platiti tek kasnije na blagajni.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!