Samsung i Microsoft largeSamsung Electronics i Microsoft proširili su globalnu suradnju kako bi omogućili pristup Microsoftovim uslugama za produktivnost u pokretu većem broju privatnih i poslovnih korisnika.

Samsung planira predinstalirati usluge i aplikacije tvrtke Microsoft na uređaje pokretane Android operativnim sustavom te omogućiti još sigurniju produktivnost poslovnim korisnicima kroz sustav Microsoft Office 365 i Samsung KNOX Business Pack.

“Velike stvari se događaju kad se usluge i uređaji nadopunjuju. Naše partnerstvo sa Samsungom znak je nastojanja da svima pružimo najbolje što Microsoft može ponuditi na svakom uređaju. Tako korisnici mogu biti produktivni gdje god, kako god i kad god to žele”, izjavila je Peggy Johnson, izvršna potpredsjednica Microsofta za poslovni razvoj.

Microsoft se fokusirao na jačanje produktivnosti, u svijetu koji se temelji na radu u pokretu i računalnom oblaku. Značajan dio ove strategije odnosi se na proširenje ponude usluga, kroz nove platforme i uređaje koji se povezuju s računalnim oblakom.

Predinstalirane usluge za korisnike uključuju OneNote, OneDrive i Skype na nove uređaje Galaxy S6 i Galaxy S6 edge, što je najavljeno na Mobile World Congressu u Barceloni.

Nadalje, u prvoj polovici 2015. godine Samsung planira predinstalirati Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive i Skype na odabrane Samsung tablete pokretane operativnim sustavom Android.

Također, Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge biti će dostupni sa 100 gigabajta dodatnog prostora na usluzi Microsoft OneDrive tijekom dvije godine nakon kupnje uređaja.

Tvrtke koje kupuju uređaje kroz Samsung business-to-business prodajne kanale imat će pristup trima verzijama sustava Office 365, inačicama Business, Business Premium i Enterprise, sa Samsung KNOX sigurnosnim rješenjem.

Rješenje za poslovne korisnike uključuje i Samsungovu uslugu podešavanja sustava, kako bi tvrtke što lakše pokrenule poslovanje i koristile usluge, uz stalnu podršku.

Microsoft Office 365 omogućava tvrtkama jednostavno korištenje uz pomoć bilo kojeg uređaja povezivog na internet, od osobnih računala do pametnih telefona i tableta s pristupom poznatim Office aplikacijama, uključujući email, kalendar, video konferencije i ažurirane dokumente.

Samsung KNOX korisnicima pruža jednostavno prebacivanje između privatnih i osobnih profila na svojim uređajima, istovremeno im pružajući sigurno okruženje.

“Naš cilj je odgovoriti potrebama privatnih i poslovnih korisnika te im omogućiti otkrivanje novih mobilnih iskustava. Vjerujemo da će naš paket vrhunskih mobilnih proizvoda s produktivnošću Microsoft usluga omogućiti korisnicima mobilnost koja im je potrebna u privatnom i poslovnom životu”, zaključio je SangChul Lee, izvršni potpredsjednik odjela za strateški marketing, IT i mobilnu diviziju Samsung Electronicsa.