Samsung Electronics predstavio je Samsung Pay, novu uslugu koja omogućuje korisnicima siguran prijelaz na mobilno plaćanje na gotovo svim prodajnim mjestima.

Sa Samsung Pay sustavom mobilnog plaćanja, potrošači sada mogu koristiti svoje mobilne uređaje za plaćanje na postojećim POS uređajima. Da bi se to postiglo, Samsung koristi i Near Field Communication (NFC) i novu vlastitu tehnologiju nazvanu Magnetic Secure Transmission (MST) kako bi mobilno plaćanje učinio puno dostupnijim trgovcima i potrošačima.

Samsung se pri realizaciji ovog projekta udružio s velikim kartičarskim kućama kao što su MasterCard i Visa.

“Samsung Pay će promijeniti način na koji ljudi plaćaju robu i usluge te promijeniti način korištenja pametnih uređaja. Siguran i jednostavan proces plaćanja, zajedno s našim velikim partnerskim mrežama, doista čini Samsung Pay uslugom koja će promijeniti tijek igre i osigurati vrijednost potrošačima i našim partnerima”, izjavio je JK Shin, predsjednik Uprave Samsung Mobile.

Sustav mobilnog plaćanja Samsung Pay ima potencijal biti prihvaćen na približno 30 milijuna prodajnih mjesta diljem svijeta čineći ga jedinim sustavom s gotovo univerzalnom prihvaćenošću.

Potencijalni kupac može koristiti ovaj sustav na prodajnim mjestima neovisno o tome podržavaju li ona tehnologiju NFC ili standardnu magnetsku traku na karticama, kakva je velika većina postojećih terminala.

Dodavanje kartice u Samsung Pay zahtijeva nekoliko jednostavnih koraka. Nakon što se učita, laganim dodirom prsta korisnik pokreće aplikaciju, odabire željenu karticu te je potvrđuje senzorom otiska prsta. Lagani kontakt uređaja s terminalom na prodajnom mjestu osigurava brzu, sigurnu i jednostavnu kupnju.

Usluga Samsung Pay ne pohranjuje brojeve računa na korisnikov uređaj. Sigurnost Samsungovog načina plaćanja unaprijeđena je mobilnom sigurnosnom platformom Samsung KNOX i ARM TrustZone koje doprinose zaštiti podatka prilikom transakcija, štiteći ih od prijevara i krađa podataka.

Također, u slučaju gubitka telefona Samsungova značajka Find My Mobile omogućuje korisniku lociranje telefona kao i brisanje podataka na daljinu.

Usluga Samsung Pay bit će prvo dostupna u SAD-u i Koreji, a naknadno u Europi i Kini zajedno s mobilnim uređajima Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge.