Nova generacija phableta i uređaji za mlade korisnike u fokus stavljaju produktivnost u pokretu odnosno povezivanje na društvenim mrežama

Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj prikazao novu generaciju pametnih telefona s unaprijeđenom funkcionalnosti za društvene mreže, Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3, kao i Galaxy Note Edge, novi phablet sa zakrivljenim zaslonom koji redefinira korisničko iskustvo u ovoj kategoriji uređaja.

“Novu A seriju pametnih telefona, Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3 krasi prekrasno dizajnirano metalno kućište, tanak dizajn, vrhunski hardver i izvanredno iskustvo komunikacije na društvenim mrežama”, naglasio je Belizar Zečić, voditelj odjela telekomunikacija u hrvatskom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics te dodao: “S druge strane, Galaxy Note Edge daje sasvim novi pogled na iskustvo rada u pokretu. Vjerujem da će korisnike oduševiti zakrivljenim ekranom i S-Pen olovkom, koji produktivnost dižu na sasvim novu razinu.”

Galaxy A serija opremljena je prednjom kamerom razlučivosti pet milijuna točaka koja omogućava snimanje odličnih selfieja, rečeno je prilikom predstavljanja.

Osim širokog kuta snimanja, nudi i značajke kao što su snimanje kratkih animacija i brojne efekte koji će probuditi kreativnost korisnika.

Za prikaz fotografija i multimedije uređaji nude Super AMOLED zaslon koji prikaz prilagođava u skladu s vanjskim osvjetljenjem, dok brz rad i veliku autonomiju jamče četverojezgreni procesor, način dodatne štednje baterije.

Novi uređaji veliku pozornost daju i zaštiti privatnosti korisnika, budući da podatke i fotografije mogu pohraniti u zaseban, lozinkom zaštićen spremnik.

Uz Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3, okupljenim novinarima je predstavljen i phablet Galaxy Note Edge. Novi uređaj u Note seriji ima izuzetan zakrivljen zaslon, kao i unaprijeđenu S-Pen olovku i 16-megapikselnu kameru.

Upečatljiv zaslon nudi visoku razlučivost za još bolji prikaz sadržaja, dok bočni dio zaslona jednostavnim potezom prsta omogućava pristup često korištenim aplikacijama, upozorenjima i funkcionalnostima uređaja. Na bridu je moguće vidjeti obavijesti čak i kada glavni zaslon služi za prikaz video-sadržaja.

Uz Galaxy Note Edge, višezadaćnost je jednostavnija nego ikad, naglasili su predstavnici tvrtke Samsung. Zahvaljujući velikom zaslonu te funkciji Multi Window, korisnici mogu odabrati kako će prikazati aktivnu aplikaciju – s cijelim, podijeljenim ili skočnim prozorom te prema potrebi jednim dodirom jednostavno izmijeniti njezinu veličinu i položaj na ekranu.

Osim toga, unaprijeđena S Pen olovka, čija je uporaba olakšana prirodnijim potezima koji oponašaju pisanje po papiru, omogućava korisnicima jednostavno stvaranje i prikupljanje sadržaja uz Air Command funkciju te druge intuitivne značajke poput Action Memo, Screen Write, Image Clip i Smart Select.

Kao i kod Galaxy A serije, korisnike Note Edge koji vole snimati selfie fotografije oduševit će prednja kamera koja, s kutom snimanja od 90 stupnjeva te širokim kutom do 120 stupnjeva, nudi mogućnost fotografiranja odličnih grupnih fotografija. Uz Snap Note funkciju, kamerom je moguće fotografirati i svoje bilješke s papira ili ploče te ih jednostavno pretvoriti u S Note bilješke.

Funkcionalnosti Galaxy Note Edge zaokružuju ugrađeni mikrofoni koji poništavaju pozadinsku buku u glasnijem okruženju a poboljšani čitač otiska prsta nudi unaprijeđenu zaštitu osobnih podataka. Za produktivnost u pokretu dodatno skrbi mogućnost brzog punjenja i ultra-štedljiv način rada, koji omogućavaju još veću slobodu korištenja između dva “posjeta” strujnoj utičnici.

Samsung Galaxy A3 dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.699 kuna, dok će Galaxy A5 u maloprodaji biti raspoloživ po cijeni od 3.399 kuna. Samsung Galaxy Note Edge prodavat će se po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6.999 kuna.

PROMO