Pod motom “Hummus day every day!” Sana i Enzita okupili su naše poznate influencere i izazvali ih u pravi mali kulinarski dvoboj u Enzita Kitchen Studiju, modularnom kulinarskom prostoru na Zagrebačkom velesajmu. Ovi veseli kreativci spremno su prihvatili zadatak te pripremali predjelo i glavno jelo sa Sana hummusom – kao glavnim sastojkom, uz pomoć Enzitinih premium aparata, a sve uz budno oko žirija koji je imao težak zadatak pri ocjenjivanju.

Influenceri su osmislili fantastična jela te spojili vrijednosti koje promiču Sana i Enzita – kvalitetu, inovativnost, zdravu i, prije svega, ukusnu hranu. Oduševila nas je nevjerojatno ukusna kombinacija inovativnih Sana proizvoda kroz prizmu domaće i internacionalne kuhinje te biljne prehrane. Devet natjecatelja i 18 fantastičnih jela bili su pravi izazov za žiri koji je bio sastavljen od ljubitelja hummusa velikog iskustva: Izabele Vrtar, glavne urednice i idejne začetnice magazina Sensa, Andree Trgovčević, poznate influencerice i travel blogerice, Ivana Perić Raphi, gastro blogerice iz priče “Francuski začin na hrvatski način” i Ivice Robića, vrhunskog stručnjaka iz gastro svijeta koji je iskustvo stekao kao chef i F&B manager u vrhunskim hotelima te je trenutno Direktor proizvodnje i razvoja Victus Grupe i predavač na Sveučilištu Aspira.

Jela su bila toliko izvrsna da je neizvjesno bilo do samog kraja, a tijesno je pobjedu odnijela Andrea Cukrov, iz priče „Cukar“ i Gastro zvijezda 2020. Među okupljenima, s kojima smo kuhali i družili se u Enzita Kitchen Studiju uz Sana delikatese proizvode i Enzita premium aparate, našla su se poznata imena iz gurmansko-kulinarske sfere influencera, ali i onih kojima je kulinarstvo tek potajna strast: Andrea Cukrov, Nataša Rajčević, Matei Negovetić, Alica Bjeli Duduković, Vinka Tresić, Marijana Zlomislić, Ana Ude, Iva Horvat i Vedran Bošković.

Osim bogatih poklon paketa za sve sudionike, pobjednica Andrea je osvojila i vrijednu glavnu nagradu: Sana premium začin i ulje te vrhunski Bamix štapni blender iz palete Enzita premium aparata, koji koriste svjetski poznati kuhari kao Jamie Oliver i Gordon Ramsay.

“Uživanje u odličnoj hrani koja daje dobar osjećaj i druženje s dragim ljudima naša je misao vodilja od osnutka Sane. Ovih dana nam svima najčešće upravo to nedostaje pa smo sretni što smo zajedno s Enzitom okupili ove divne ljude i zajedno uživali i zabavljali se uz hummus. Svi obožavatelji hummusa reći će kako je riječ o najboljem namazu na svijetu. Ovo tisućljetno jelo, nastalo od slanutka i sezama uz dodatak mediteranskih začina, toliko je popularno da je dobilo i svoj dan. Kako smo Svjetski dan hummusa 13. svibnja zbog pandemije obilježili putem društvenih mreža Sana, kao najpoznatiji brand hummusa u Hrvatskoj, i Enzita šalju poruku – Hummus day every day! Hummus je toliko dobar da u njemu možete uživati zdravo na razne načine, svaki dan”, podijelila je svoje dojmove direktorica Sana delikatesa, Silvija Repić.

Osim što ima neodoljiv okus, hummus ima izvrsne nutritivne vrijednosti, niski glikemijski indeks, ne sadrži masnoće životinjskog porijekla, kolesterol, ni hidrogenirane biljne masti te ima optimalan omjer bjelančevina, ugljikohidrata i zdravih biljnih masnoća. Jesti hummus zato znači prepustiti se zdravom užitku i ujedno najboljem namazu na svijetu koji se može koristiti kao ukusni namaz na kruhu, dodatak salatama, kao dip za grickalice ili u pripremi raznih jela kao što su nam to pokazali influenceri. Uz sve to – Sana hummus je svjež, bez glutena i pogodan za vegane.

U ugodnoj atmosferi Enzita Kitchen Studija, Sana je uz hummus predstavila i liniju profesionalnih premium Sana začina, priloga kao što su Ketchup od cikle, papričice s hummusom i tofuom, zanimljive slastice te novi dodatka za salate, juhe ili tjestenine – Power mix.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!