santa-largeSanta je prirodna izvorska voda koja se puni tik uz izvor Krupe, pritoke rijeke Zrmanje, unutar Parka prirode Južni Velebit.

Riječ je o prvoj punionici u Zadarskoj županiji i jedinoj u Hrvatskoj smještenoj unutar parka prirode.

Voda Santa crpi se s dubine od 33 metra i bunar je potpuno zaštićen od vanjskih utjecaja i onečišćenja. Osim prirodne izvorske vode postoji i gazirana voda Santa.

Negazirana voda dolazi u PET bocama od 1,5 litre, 0,5 litara i 0,33 litre, a gazirana voda u PET bocama od 1,5 litre i 0,5 litara. Boce od 1,5 litre dostupne su u pakiranju od 6, a boce od 0,5 litara i 0,33 litre od 12 boca.

Prema prvim informacijama, među kupcima je najtraženija prirodna izvorska voda Santa u pakiranju od 0,5 litara. Prirodna izvorska i gazirana voda Santa mogu se kupiti u trgovačkim lancima Mercatora, Plodina i Bakmaza (CBA) te u brojnim drugim trgovinama diljem Hrvatske.

Obzirom da je Santa na tržištu prisutna tek nešto više od pola godine (od 1. srpnja 2010.), još uvijek nemaju precizne podatke o tržišnom udjelu.

“Kako je u planu širenje distribucije, ono će svakako biti popraćeno medijskim kampanjama na lokalnoj razini u pojedinim regijama kao i prodajnim akcijama u različitim trgovačkim lancima”, poručuju iz Sante.