saponia - zlatni kljucNa 11. konvenciji hrvatskih izvoznika koja je održana u Zagrebu, 23.05.2016., Saponia je nominirana u dvije kategorije – najbolji izvoznik u Bosnu i Hercegovinu te najbolji izvoznik u Srbiju u 2015. godini.

U konkurenciji s tvrtkama Olimpias Tekstil d.o.o. i Vetropack Straža tvornica stakla d.d. Saponia je osvojila “Zlatni ključ” za najboljeg izvoznika u Srbiju, a nagradu je primio Predsjednik uprave Saponije, Damir Skender.

Tržište Srbije je, uz tržište Bosne i Hercegovine najveće izvozno tržište Saponije na kojem je 2015. godine realizirano preko 11 milijuna eura. Rezultati za prva četiri mjeseca pokazuju trend rasta te je prodaja veća za 27 % u odnosu na isto razdoblje 2015.

Izvozna orijentacija je strateško opredjeljenje Saponije, a na izvoznim je tržištima u 2015. godini Saponia ostvarila više od 50% prihoda od prodaje. Skender napominje da je u fokusu poslovnih aktivnosti Saponije daljnje širenje na izvoznim tržištima što u konačnici doprinosi ukupnoj stabilnosti hrvatskog gospodarstva i jačanju domaće industrije.

S detaljno razrađenom vizijom i strategijom nastupa na tržištu Srbije te brojnim marketinškim i prodajnim aktivnostima koje realizira u suradnji s distributerom Alca, Saponia iz godine u godinu ostvaruje rast prihoda i jača tržišne pozicije u ključnim kategorijama . “Vjerujemo da će nam ovaj model poslovanja i u budućnosti donositi pozitivne rezultate, a važna potvrda uspješnog nastupa Saponije na izvoznim tržištima je upravo i ova nagrada Zlatni ključ”, napominje Skender.