Bianka 100% Cikorija, Bianka Classic i Bianka ¼okoladaOkusi i arome Divke i cikorije, o kojima naše bake i prabake s nostalgijom govore, vraćaju nam se u velikom stilu u obliku nove Franckove linije napitaka od žitarica Bianka.

Riječ je o instant napitcima kreiranim procesom ekstrakcije i prženja ječma, raži, slada i cikorije koji se pripremaju u samo jednoj minuti prelijevanjem vrućim mlijekom ili vodom. Konačni rezultat ukusan je, kremasti napitak bogat vlaknima kojima obiluju upravo žitarice i cikorija.

Linija Bianka sastoji se od tri proizvoda: Bianka Classic s kombinacijom žitarica, cikorije i slada ističe se neodoljivom, slatkastom aromom iako ne sadrži dodane šećere. Ovaj je proizvod dostupan i u pojedinačnom pakiranju – Bianka Classic sticku od 6 grama koji će uskoro biti dostupan u HoReCa kanalu.

Bianka 100% Cikorija proizvedena je u potpunosti od ove gomoljaste biljke te je pogodna za ljude koji žive aktivno ili pak traže ukusnu alternativu za kavu. Bianka Čokolada odlična je u svako doba dana, a ne mogu joj odoljeti niti djeca niti odrasli.

Kompanija Franck svoje začetke zahvaljuje upravo napitcima od cikorije i žitarica. Naime, utemeljitelj kompanije Johann Heinrich Franck, njemački trgovac i poduzetnik, prvi je u svijetu 1827. uspio preraditi cikoriju u ukusni napitak. S obzirom da je kava tada bila iznimno skupa i nedostupna većini, napitak od žitarica bio je odlična zamjena.

Doris Pincic Rogoznica na predstavljanju Franckove linije instant napitaka od ºitarica BiankaZahvaljujući tome od davnina uživamo u bijeloj kavi na bazi cikorije, a važno je primijetiti kako bez toga ne bi bilo ni cappuccina ni macchiata ni drugih kombinacija kave i mlijeka, jer se mlijeko u taj tip napitka počelo dodavati tek s popularizacijom cikorije.

“Franck je svoje poslovanje utemeljio na proizvodnji napitaka od cikorije i žitarica, a nova linija Bianka dostojna je obnova ove stoljetne tradicije. Redizajnom i nadogradnjom cijele linije, uz dobro poznate proizvode, proširili smo ponudu s novim, finim napitcima. Svi su laki i jednostavni za pripremu, pomiješani s vodom ili mlijekom, kao odlična alternativa za one koji ne piju kavu. Osim kod kuće, ljubitelji ovih napitaka mogu uživati i u gradskoj kavani Johann Franck koja ekskluzivno u svojoj ponudi od danas nudi i Bianka Classic u sticku“, rekao je Dražen Posavčević, Senior Brand Manager za instant kavene napitke i napitke od žitarica u Francku

“Ječam, raž, slad i cikorija bogat su izvor prehrambenih vlakana, koji se osobito preporučuju osobama koje brinu o zdravim životnim navikama, slijede načela zdrave prehrane, sportašima, vegetarijancima i veganima, trudnicama i djeci te osobama koje žele regulirati svoju tjelesnu masu”, naglasila je u svome izlaganju, Diana Gluhak, konzultantica za nutricionizam.