Predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez, kao jedan od izlagača na regionalnoj konferenciji o upravljanju lancem opskrbe Supply Chain Management Arena koja je održana 1. veljače 2012. u Zagrebu, osvrnuo se na trenutno stanje koje karakteriziraju velik broj preuzimanja robe po poslovnicama, slaba volumenska i vremenska iskoristivost kamiona te visok udio troška distribucije u vrijednosti isporučene robe.

Najavljeni su i preduvjeti za promjene infrastrukture i operacija – točnost podataka u zalihama, noćne dostave, lakša manipulacija robom roll kontejnerima, slaganje robe po kategorijama itd. Suradnja s dobavljačima i partnerima također je krucijalna za buduće poslovanje, posebno zajedničko planiranje i praćenje, unaprjeđenje pakiranja i elektronska izmjena podataka, istaknuo je Knez.

Posebno važnim za Konzum ocijenio je prošlogodišnje otvaranje logističkog centra u Dugopolju, površine od 77.000 m2. Naglasio je, pritom, kako je Konzum jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji ima vlastiti sustav zbrinjavanja otpada s organiziranom flotom koja prikuplja otpad životinjskog podrijetla.