dalmacijavino-midiNakon što se pregleda dokumentacija znat će se je li ponuditelj dostavio plan restrukturiranja, očitovanje na prijedlog kupoprodajnog ugovora i dokaz o kvalitetnom bankovnom jamstvu

Na zahtjev Ministarstva gospodarstva tvrtka Traubi International Corp. Salomona Berkowitza dostavila je do 17 sati u AUDIO dodatnu dokumentaciju vezanu za kupnju Dalmacijavina, izvijestili su iz Ministarstva gospodarstva.

“Nakon što pregledamo sadržaj dostavljene dokumentacije moći ćemo ustvrditi da li je udovoljeno zahtjevu Ministarstva da Traubi dostavi plan restrukturiranja, očitovanje na prijedlog kupoprodajnog ugovora i dokaz o kvalitetnom bankovnom jamstvu uz ponudu za kupnju Dalmacijavina”, ističu iz Ministarstva.

Zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal je, nakon sastanka s predstavnicima radnika Dalmacijavina koji su prosvjedovali pred Ministarstvo, izjavila da je Ministarstvo gospodarstva dalo vlasniku tvrtke Traubi International Salomonu Berkowitzu rok do 17 sati da u AUDIO dostavi plan restrukturiranja, odgovor na prijedlog kupoprodajnog ugovora i dokaz o kvalitetnom bankovnom jamstvu uz ponudu za kupnju Dalmacijavina.

Ako danas do 17 sati Berkowitz ne dostavi te dokumente, Dalmacijavino je od tog trenutka podložno zakonskom okviru za pokretanje stečaja, rekla je rano poslijepodne Obradović Mazal.

Radnici splitskog Dalmacijavina, njih stotinjak, prosvjedovali su pred Ministarstvom gospodarstva zbog neisplaćenih plaća i neizvjesnosti oko privatizacije tvrtke, a prosvjed su prekinuli nakon što su izviješteni o razgovoru sa zamjenicom ministra gospodarstva.

Nakon tog sastanka predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević izjavio je da je zadovoljan rezultatima sastanka jer je postignut glavni cilj prosvjeda, a to je da doznaju u kojoj su fazi pregovori o ulasku Traubi Internationala u Dalmacijavino.

Matijašević je također izvijestio da je postignut dogovor o isplati dviju plaća radnicima Dalmacijavina od ukupno pet koliko im poduzeće duguje. (H)