U uvjetima kada svi nalazimo načine kako najbolje odgovoriti na izazove koje pred nas stavlja globalna pandemija bolesti COVID-19, u tvrtki TOMRA Systems dajemo sve od sebe kako bismo našim partnerima osigurali nesmetanu podršku te omogućili sigurniji prihvat povratne ambalaže za kupce i djelatnike u trgovinama. S tim smo ciljem omogućili beskontaktni i automatizirani povrat ambalaže iz sustava povratne naknade prema pravilima definiranim Pravilnikom o ambalaži i ambalažnom otpadu.

Trgovine prehrambenih artikala u ovoj su se krizi pokazale kao oslonci cijeloga društva jer su i u najtežim trenucima osiguravale opskrbu stanovništva. U tom procesu obavlja se i povrat ambalaže koji se najsigurnije i uz poštivanje svih mjera koje je propisao Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske može obaviti na suvremenim RVM sustavima koje nudi TOMRA.

Prilikom povrata kupci ne dolaze u doticaj niti s djelatnicima niti s uređajem jer je kupcu omogućen beskontaktni povrat u kojem potvrda o predanoj ambalaži izlazi automatski i beskontaktno nakon 15 sekundi od zadnje predane boce.

U cilju sigurnosti i dobrobiti zaposlenika i kupaca, kontinuirano revidiramo naše mjere s ciljem održavanja dostupnosti vaših sustava za automatizirani i beskontaktni prihvat ambalaže osiguravajući servisnu podršku bez ograničenja, čime u cijelosti rasterećujemo kontakt osoblja prodavatelja s kupcima.

Među ostalima, već smo poduzeli sljedeće mjere:

Dostupnost naše telefonske korisničke podrške
U ovoj izuzetnoj situaciji, sada smo dostupni non-stop unutar Vašeg radnog vremena, i radnim danom i nedjeljom, koristeći poznate telefonske brojeve telefona za korisničku podršku 01/7789-000.

Komunikacija na terenu
Kako bismo smanjili osobni kontakt s djelatnicima kod prodavatelja i izbjegli mogući prijenos virusa putem tableta, papira ili olovke, sada se suzdržavamo od potpisivanja i radnih naloga kad god je to moguće. Umjesto toga, naš zaposlenik operaciju dokumentira vlastitim potpisom. Naravno, naši su tehničari upućeni da uvijek drže potrebnu udaljenost od vaših zaposlenika.

Higijenske mjere kod korištenja sustava za povrat ambalaže
Kako bi se izbjeglo dodirivanje zaslona osjetljivog na dodir ili tipke za ispis potvrde kupcu o predanoj ambalaži, naše je rješenje već implementirano u prednje jedinice sustava tako da po ubacivanju zadnje boce / limenke nakon isteka od 15 sekundi sustav sam, beskontaktno i automatski ispisuje potvrdu o predanoj ambalaži. Time se potvrda ispisuje bez dodirivanja stroja / bez kontakta.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!