Sindikalisti i dio radnika Podravke traže ostavku Ksenije Horvat

Predstavnici dva sindikata u Podravci, Udruge branitelja Podravke i 7 od 15 članova Radničkog vijeća koprivničke tvrtke s današnje su konferencije za novinare pozvali predsjednicu sindikata PPDIV-a Kseniju Horvat da podnese ostavke na funkcije članice Nadzornog odbora i predsjednice Radničkog vijeća.

“Ogorčeni smo njezinim ponašanjem, jer već godinama ne zastupa interese radnika nego članova Uprave. Mora otići jer su radničke plaće već godinama iste, jer se nije borila protiv otkaza, nije od Uprave tražila povećanje proizvodnje i zato jer je tvrdila da ne zna ništa o malverzacijama u Podravki u vrijeme kad je bila zamjenica predsjednika Nadzornog odbora, rekao je predsjednik Podravkine braniteljske udruge UBIUDR Mladen Pavković.

Predstavnik radnika u Radničkom vijeću Zvonko Zadravec je dodao da Horvat mora odstupiti i zbog 2.230 radnika koji su potpisali peticiju za njezino smjenjivanje. Nezadovoljni sindikalisti i predstavnik udruge branitelja u Podravki objasnili su da su se sukobili s Ksenijom Horvat i jutros na sjednici Radničkog vijeća koju je napustilo 7 od 15 članova tog vijeća.

Tražili smo od predstavnika poslodavca odgovor na pitanje kako će radnicima biti refundirani prekovremeni radni sati, no umjesto njega počela je govoriti Horvat, koja bi trebala zastupati radnike, a ne Upravu, rekao je predstavnik radnika u Radničkom vijeću Zvonko Stanin. Na pitanje novinara zašto tek sada javno kritiziraju Kseniju Horvat, sindikalisti su odgovorili da to do sada nisu mogli zbog njezine opće opstrukcije sindikalnog rada.

Upitana za komentar traženja sindikalista da odstupi, Horvat je pak rekla da to traženje ne želi komentirati, a za odlazak sa sjednice Radničkog vijeća je rekla da je bio teatralan i unaprijed planiran. (H)