METRO lansirao prvi internet portal za pizzerije

Portal www.finapapizza.com okosnica je novog projekta “Pizza – recept odlične suradnje” – prvog u sklopu nove poslovne strategije METRO Cash & Carryja

METRO Cash & Carry Hrvatska danas je na konferenciji za novinare u hotelu Antunović predstavio jedinstveni internetski portal za pizzerije i špageterije www.finapapizza.com. Lansiranjem specijaliziranog portala nastavlja se projekt “Pizza -recept odlične suradnje”, pokrenut u listopadu ove godine, u sklopu nove strategije segmentiranja kupaca METRO Cash & Carryja, a za 2010. najavljeni su i edukacijski programi u suradnji s talijanskom školom i internet portalom Pizza.it.

Novu strategiju tvrtke, projekte i portal predstavili su Adriaan De Wit, predsjednik Uprave i Igor Kotaran, direktor Marketinga, a gosti konferencije bili su Miroslav Folnegović, predsjednik Udruge restoratera Hrvatske i Alessandro Negrini, priznati svjetski pizza-majstor, bivši europski prvak i konzultant talijanske škole Pizza.it School, koji je govorio o suradnji s tvrtkom METRO na novom projektu te najavio svoj nastup na večernjoj zabavi za pizza-majstore i vlasnike pizzerija na kojem se očekuje preko 500 posjetitelja.

Predsjednik uprave gospodin Adriaan De Wit objasnio je poslovnu strategiju: “METRO je jedna od vodećih tvrtki na tržištu poslovne potrošnje u Hrvatskoj, što pokazuje i ukupni promet od 2,42 milijarde kuna u 2008. i rast od 7% u odnosu na 2007. godinu, no smatramo da je za uspješnu budućnost tvrtke u sve kompleksnijem poslovnom okruženju potrebno ulagati dodatne napore i prilagođavati strateške smjernice zahtjevima sadašnjih i budućih kupaca. Zato smo pokrenuli program ‘MCC 2012 – predani izvrsnosti’, kojim do 2012. godine planiramo prilagoditi poslovanje novim izazovima na tržištu. Dio tog programa je nova strategija segmentiranja kupaca, a projekt ‘Pizza – recept odlične suradnje’ i portal Finapapizza.com prvi su u nizu projekata u sklopu nove strategije.”

Program “MCC 2012” bazira se na projektima kojima se METRO Cash & Carry obraća uskim segmentima profesionalnih kupaca, s namjerom da uz nove komunikacijske platforme, edukacijske sadržaje i bolju razmjenu informacija razvije još kvalitetniji odnos s kupcima te asortiman i uslugu u potpunosti prilagodi specifičnim potrebama pojedinih segmenata.METRO je kupce segmentirao u četiri osnovne skupine – ugostitelji, trgovci, uslužne djelatnosti te poduzeća i uredi, od kojih je svaka dalje segmentirana na podskupine. Prvi u nizu projekata koji za cilj imaju razvoj uspješnog poslovnog partnerstva s kupcima jest projekt “Pizza – recept odlične suradnje”, usmjeren prema ugostiteljskoj podskupini pizzerija i špageterija.

Okosnica projekta je novost na hrvatskom internetskom tržištu – prvi portal za pizzerije i špageterije www.finapapizza.com. Portal je primarno usmjeren prema krajnjim potrošačima, ali istovremeno predstavlja važan oblik podrške METRO-kupcima, koji se na stranicama portala mogu besplatno oglašavati. Portal Finapapizza.com povezan je s portalom dnevnik.hr, jednim od 10 najposjećenijih u Hrvatskoj, a sadržaj portala uređuju profesionalni gastro novinari. Posjetitelji na portalu mogu, prema različitim kriterijima (naziv, lokacija, dostava i dr.), pretraživati opsežnu bazu pizzerija i špageterija koja sadrži detaljne opise objekata i usluga, jelovnike i cijene, fotografije i dodatne informacije koje pizzerija želi predstaviti. Osim detaljnog preglednika, portal nudi i razne zabavne sadržaje kao što su recepti, gastro info, druga strana pizze i video.

METRO Cash & Carry u sklopu projekta “Pizza – recept odlične suradnje” namjerava uvesti još jedan novi oblik podrške kupcima. U suradnji sa stručnjacima talijanske škole Pizza.it School i portala www.pizza.it u 2010. namjerava pokrenuti program stručnih radionica i seminara za pizza-majstore te vlasnike pizzerija i špageterija, a najavljena je mogućnost povezivanja portala Fina papizza s najpopularnijim talijanskim portalom o pizzi.

Miroslav Folnegović, predsjednik Udruge restoratera Hrvatske, ovim je riječima prokomentirao novi projekt METROA: “Ovo je važan iskorak za pizzerije i špageterije u Hrvatskoj i izuzetno mi je drago što se jedna velika tvrtka kao što je METRO odlučila pokrenuti ovakav jedinstven projekt, za koji uistinu smatram da ima veliki potencijal i da otvara nove mogućnosti za razvoj ovog ugostiteljskog segmenta. Ono što je s aspekta Udruge posebno važno, jest da tvrtka METRO kroz ovaj projekt, edukacijskim programima s domaćim i stranim stručnjacima, razmjenom znanja i razvijanjem specijaliziranog asortimana, može postići mnogo u pogledu podizanja kvalitete i standardizaciju usluge na visokoj razini u ovom segmentu.”