Otkrijte sva lica kralja među sirevima. Bez obzira dodajete li ga svježe ribanog u rižota i tjestenine, juhe ili umake, grickate li ga narezanog na kockice ili uživate u njemu uz čašu dobrog vina, bademe i suhe smokve, Ribanac će zasjati punim sjajem u svakoj kombinaciji.

Sirela Ribanac je vrhunski ekstra tvrdi sir od kravljeg mlijeka koji se u Sireli proizvodi više od 60 godina. Glavna mu je značajka dugo zrenje, od jedne do dvije godine, čime postaje zrnat, tvrd, a istovremeno lomljiv. Iako tvrd, topi se u ustima. Aroma mu je puna, slatkasta, s izrazitom voćnom primjesom koja već generacijama oduševljava gurmane.
Za proizvodnju jednog kilograma Ribanca potrebno je čak 15 litara najkvalitetnijeg svježeg kravljeg mlijeka.

Svaka dobra sirna plata sadrži i Ribanac koji će, narezan na kockice ili listiće, u društvu orašastih plodova te svježeg i sušenog voća zasjati svojim bogatim okusom i jedinstvenom teksturom. No, potencijal Ribanca ne staje na sirnoj plati – evo kako ga još možete primijeniti:

• prema već uvriježenom običaju naribanog ga možete dodati u gotovo sve vrste tjestenina i rižota neposredno prije konzumacije,
• dodajte ga, također naribanog, i krušnim mrvicama kod pohanja povrća ili mesa,
• pospite ga po bilo kakvom povrtnom složencu, musaki ili lazanjama za posebno hrskavu i ukusnu koricu,
• narezanog na tanke listiće, stavite ga u lisnate zelene salate,
• dodajte ga u palentu i odmah će obogatiti njen inače pomalo dosadan okus,
• naribajte ga u juhu od povrća prilikom posluživanja,
• ako Ribanac kupujete u komadu, iz koluta, iskoristite i koru te od nje pripremite ukusni temeljac.

Osim s hranom, Ribanac se dobro sljubljuje i s različitim vinima, od suhih, odležanih bijelih pa sve do njegovanih crnih vina, ovisno o jelu.

Ljubitelji Ribanca mogu uživati u svježe ribanom Ribancu, Ribancu Snack narezanom na kockice, Ribancu u komadu od 200 grama te u kolutu od 12 kilograma, koji je, izdubljen posebnim nožem za ekstra tvrde sireve, neizostavni sudionik svečanih događanja. Svi Sirela Ribanci nose oznaku Hrvatska kvaliteta, a svježe ribani Ribanac još od 2004. godine.