26.9 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 12:28
VijestiSvijetSkupina Laško povećala prihode u prvom polugodištu

Skupina Laško povećala prihode u prvom polugodištu

Skupina Laško ostvarila je u prvom polugodištu 130,5 milijuna eura prihoda od prodaje. U usporedbi s istim razdobljem lani, prihodi od prodaje piva povećani su za dva milijuna eura. Prodaja ostalih pića se smanjila, a na istoj razini održali su se prihodi od novinsko-izdavačke djelatnosti.

Skupina je u prvom polugodištu 2014. godine ostvarila 7,3 milijuna eura čiste dobiti. Normalizirana čista dobit tog razdoblja iznosi 6,5 milijuna eura, što je 0,8 milijuna eura više nego u usporednom periodu lani.

Društva Skupine Laško su u prvom polugodištu, na račun prodajnog postupka dionica Mercatora, snizile zaduženost. Pivovarna Laško, Pivovarna union i Radenska su za svoj 23 postotni udio primile iznos od 75,5 milijuna eura.

Skupina Laško je u spomenutom razdoblju prodala nešto manje od dva milijuna hektolitara svih vrsta pića, što je za 5,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, i jedan posto više nego je bilo zacrtano u ambicioznom planu.

Na inozemnom tržištu prodano je 723 tisuća hektolitara pića, što je 13,7 posto više nego u istom razdoblju 2013. godine. Na slovenskom su tržištu društva prodala za 1,23 milijuna hektolitara svih pića, što je jedva 1 posto više nego u istom razdoblju lani. Tako su društva u prvom polugodištu realizirala 48,8 posto predviđenog godišnjeg plana. (Biznis plus, Finance)

Najnovije objave

Stanić za kontrolni paket Bihaćke pivovare izdvojio nešto više od pola milijuna eura

Sukladno realiziranoj cijeni kompletna vrijednost Bihaćke pivovare je nešto manje od 2 milijuna KM Svjetlan Stanić preuzeo je nešto više od 50 posto dionica Bihaćke...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...