Skupina Laško povećala prihode u prvom polugodištu

Skupina Laško ostvarila je u prvom polugodištu 130,5 milijuna eura prihoda od prodaje. U usporedbi s istim razdobljem lani, prihodi od prodaje piva povećani su za dva milijuna eura. Prodaja ostalih pića se smanjila, a na istoj razini održali su se prihodi od novinsko-izdavačke djelatnosti.

Skupina je u prvom polugodištu 2014. godine ostvarila 7,3 milijuna eura čiste dobiti. Normalizirana čista dobit tog razdoblja iznosi 6,5 milijuna eura, što je 0,8 milijuna eura više nego u usporednom periodu lani.

Društva Skupine Laško su u prvom polugodištu, na račun prodajnog postupka dionica Mercatora, snizile zaduženost. Pivovarna Laško, Pivovarna union i Radenska su za svoj 23 postotni udio primile iznos od 75,5 milijuna eura.

Skupina Laško je u spomenutom razdoblju prodala nešto manje od dva milijuna hektolitara svih vrsta pića, što je za 5,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, i jedan posto više nego je bilo zacrtano u ambicioznom planu.

Na inozemnom tržištu prodano je 723 tisuća hektolitara pića, što je 13,7 posto više nego u istom razdoblju 2013. godine. Na slovenskom su tržištu društva prodala za 1,23 milijuna hektolitara svih pića, što je jedva 1 posto više nego u istom razdoblju lani. Tako su društva u prvom polugodištu realizirala 48,8 posto predviđenog godišnjeg plana. (Biznis plus, Finance)

Prethodni članakFilaks: U tijeku upisi za jesenske termine
Sljedeći članakTvornica šećera Bijeljina traži strateškog partnera