Najveća slovenska sindikalna središnjica uputila je predsjedniku Nadzornog odbora Mercatora Mateju Lahovniku pismo u kojemu se usprotivila smanjivanju cijene Mercatorove dionice u pregovorima s Agrokorom.

“Želimo da Mercator konačno dobije stabilnog vlasnika i jasno nam je da ga zato treba prodati, ali mislimo da to ne treba učiniti pod svaku cijenu”, naveo je u otvorenom pismu koje u četvrtak prenose mediji glavni tajnik sindikata trgovine u slovenskim Samostalnim sindikatima (ZSSS) Ladislav Rožič.

On je u pismu izrazio zabrinutost nad daljnjom sudbinom Mercatora, koji u Sloveniji zapošljava više od 11.000 ljudi i za koji je vezano još 70.000 radnih mjesta, ako se cijena dionice u prodajnom postupku smanji.

Zato u sindikatu inzistiraju da se ispoštuju odredbe lani u lipnju potpisanog kupoprodajnog ugovora, po kojemu bi cijena za dionicu Mercatora pri preuzimanju bila 120 eura, a ne 80, kako je u alternativnom prijedlogu nedavno prodavateljima predložio Agrokor.

Slovenski mediji u četvrtak navode da će sastanak u petak Agrokora i konzorcija prodavača vjerojatno dati definitivni odgovor na pitanje hoće li se lani sklopljen ugovor dovesti do same prodaje ili od prodaje Mercatora ni ovaj put neće biti ništa. (SEEbiz/Hina)