PIK VRBOVEC ovog prosinca, mjeseca obilježenog blagdanskim druženjima s obitelji i prijateljima, tržištu predstavlja novu liniju proizvoda polugotovih mesnih jela – PIK SLOW COOKED SELECTION. Svi proizvodi termički su predpripremljeni slow cooking metodom i potrebno ih je samo kratko termički obraditi. Novu liniju čine proizvodi PULLED PORK/TRGANA SVINJETINA, SPARE RIBS/SVINJSKA REBARCA i PORK KNUCKLE/BUNCEK.

SLOW COOKING je termička priprema proizvoda koji se kuha zatvoren u vrećici, zajedno s dodanim začinima, duže vrijeme i na niskim temperaturama. Takvim načinom pripreme proizvoda cilj je izlaganjem niskoj temperaturi omekšati strukturu mesa i učiniti ga sočnijim, a istovremeno zadržati začine te istaknuti okus samog proizvoda.

PULLED PORK ili točnije trgana svinjetina najčešće je pravljeno jelo od svinjske lopatice koja se prije serviranja odvaja/trga od čega dolazi i samo ime. Prilikom proizvodnje u PIK-u prolazi kroz šest sati kuhanja kako bi se ukusan obrok za dvoje mogao pripremiti u samo pola sata. Idealno ga je poslužiti u pecivu ili tortilji, a može se jesti i klasično uz prilog. Za nezaboravno iskustvo, možete koristiti umak, coleslaw salatu, a prije serviranja pecivo možete i tostirati.

SPARE RIBS su potpuno neodoljiva svinjska rebarca koja su idealna za pripremu na roštilju ili u pećnici. Prilikom proizvodnje meso prolazi kroz proces kuhanja koji traje pet sati kako bi potrošač što manje vremena uložio u pripremu mesa kod kuće. Rezultat slow cookinga je slasno jelo, toliko sočno i mekano da se meso samo odvaja od kosti.

PORK KNUCKLE/BUNCEK, odnosno svinjska koljenica najčešće se priprema kuhanjem ili pečenjem, a idealno ju je prvo skuhati pa zapeći kako bi se dobila hrskava korica. Slow cooking metoda pripreme ovog tradicionalnog jela kontinentalne Hrvatske je mekan i nezaboravan hrskavo zapečeni buncek.

Uz Slow cooked selection proizvode, umjesto u kuhinji blagdane provedite sa svojim najmilijima.