Započele prijave za četvrti ciklus Stipendija Raise the Bar

Prilika za perspektivne kuhare i slastičare: besplatna edukacija na svjetskim gastronomskim učilištima

Kuhari i slastičari koji imaju do pet godina iskustva rada u ugostiteljstvu i svoju budućnost vide u visokoj gastronomiji, do 1. veljače 2023. mogu se prijaviti na Stipendije Raise the Bar ispunjavanjem prijavnog obrasca na mrežnoj stranici projekta Raise the Bar.

U sklopu Stipendija, Coca-Cola HBC Adria četvrtu godinu zaredom, u suradnji sa stručnjacima iz ugostiteljskog sektora, odabrat će najperspektivnije profesionalce kojima će omogućiti besplatnu edukaciju na renomiranim svjetskim učilištima. U analizi pristiglih prijava u obzir će se uzeti motivacija kandidata, njihovo iskustvo te planovi za budući razvoj, dok će u drugom krugu selekcije tehničko znanje kandidata ocjenjivati vrhunski chefovi, sommelieri i stručnjaci iz ugostiteljskog sektora.

“Od 2019. godine više od 50 mladih ljudi dobilo je priliku napredovati zahvaljujući programu Raise the Bar. Sva tri programa koja provodimo, Akademija, Stipendije i Raise the Bar Youth, namijenjeni su mladim, ambicioznim ljudima koji, kao i mi u Coca-Coli HBC Adria, vjeruju da zajedno možemo i moramo podići razinu ugostiteljstva. Ponosni smo što sve više mladih profesionalaca dijeli naš cilj i koristi priliku koju im pružamo, a ne sumnjam da će tako biti i s novim ciklusom Stipendija Raise the Bar”, rekao je Filip Verbanac, direktor Odjela za kavu, jaka alkoholna pića i ugostiteljstvo Coca-Cole HBC Adria i začetnik projekta Raise the Bar.

Coca-Cola HBC Adria do sada je perspektivnim kuharima i slastičarima osigurala 10 stipendija. Prošlogodišnji dobitnici, chefovi Monika Gubić, Rok Smonkar i Ante Kapović te slastičarka Marija Prša, svojim su znanjem i motivacijom dobili priliku nastaviti svoj profesionalni razvoj na renomiranim svjetskim učilištima Le Cordon Bleu Istanbul, Ecole Ducasse u Parizu te ALMA – la Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Školu i program stipendisti biraju u suradnji s Raise the Bar timom, u skladu sa svojim znanjem, iskustvom i planovima, kako bi im dodatna edukacija omogućila da karijeru razvijaju u željenom smjeru.

Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria čiji je cilj povećati kvalitetu obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca trima programima: Akademijom za konobare, bariste i barmene, Stipendijama za kuhare i slastičare te edukativnim programom Raise the Bar Youth koji je namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim smjerovima.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakSlow cooked selection – nova linija proizvoda PIK Vrbovca
Sljedeći članakGodišnja inflacija u EU i eurozoni u studenome ponešto usporila