VijestiSvijetSmanjena dobit Coca-Cole

Smanjena dobit Coca-Cole

Dobit Coca-Cole pala je 55 posto u posljednjem tromjesečju, a pali su i prihodi te prodaja najvećeg svjetskog proizvođača bezalkoholnih pića dok nastavlja restrukturirati svoje poslovanje

Prema poslovnom izvješću, objavljenom u četvrtak, Coca-Cola je zaradila 550 milijuna dolara u posljednjem lanjskom tromjesečju.

Godinu dana ranije ostvarila je pak dobit od 1,24 milijarde dolara. Ukupni prihod pao je s 10 milijardi dolara na 9,41 milijardu, što je posljedica jakog dolara, akvizicija i prodaje dijela poslovanja.

Obujam prodaje u svijetu pao je za 1 posto, pri čemu je za 4 posto potonuo u Latinskoj Americi, dok je za 1 posto povećan u Sjevernoj Americi i Europi.

Kompanija, poznata i po pićima Fanta, Sprite i Smartwater, u procesu je prodaje svojih punionica nezavisnim tvrtkama, koje će flaširati njene sokove i ostale napitke. Umjesto punionica, Coca-Cola će naglasak staviti na marketing svojih brendova i prodaju sirupa i koncentrata za punionice.

Te promjene znači manje prihode za Coca-Cola, ali i niže troškove.

Premda su poslovni rezultati kompanije nešto bolji nego što su analitičari očekivali, cijena dionice Coca-Cole skliznula je u četvrtak gotovo 2 posto.

Zamjenik izvršnog direktora James Quincey priprema se da u svibnju zamijeni izvršnog direktora Muhtar Kenta. Od Quinceya se očekuje da nadgleda kritično razdoblje transformacije Coca-Cole uslijed rezanja troškova kojim se žele umiriti dioničari. (hr.n1info)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...