Belgijska Delhaize grupa imenovala je Fransa Mullera za novog generalnog direktora koji će na dužnost stupiti 8. studenog te na toj poziciji naslijediti Pierre-Olivier Beckersa.

Beckers će ostati na raspolaganju do konca godine u funkciji savjetnika novog generalnog direktora nakon čega odlazi u nadzorni odbor kompanije na neizvršnu funkciju.

Kako bi se osigurala lakša tranzicija Muller će se pridružiti Delhaizeu 14. listopada, nekoliko tjedana prije preuzimanja nove funkcije.

Pedeset dvogodišnji Muller ima 15 godina iskustva na pozicijama višeg menadžmenta u maloprodaji. U Delhaize grupu dolazi s pozicije člana upravnog odbora Metro grupe te generalnog direktora Metro Cash & Carryja.

Belgijski Delhaize također je objavio kako je Roland Smith danas podnio ostavku na svoju funkciju generalnog direktora Delhaize America. Ipak, ostat će na raspolaganju kao stariji savjetnik generalnog direktora do kraja ove godine. Odlaskom Smitha, američke operacije kompanije vodit će izravno generalni direktor Delhaize grupe.