Zeleni čaj smanjuje apetit
Čaj koji se gotovo uvijek spominje kad je riječ o detoksikaciji je zeleni čaj. Zeleni je čaj pun antioksidansa i katehina, aktivnih sastojaka koji pomažu smanjiti tjelesnu težinu i spriječiti nakupljanje masnih naslaga.

Ako se pitate zašto je zeleni čaj toliko dobar za gubitak kilograma, odgovor je u tome što se njegovom redovitom konzumacijom vaš apetit smanjuje. Zeleni je čaj bogat i polifenolima koji su snažni antioksidansi i pomažu vašem tijelu izbaciti neželjene toksine.

Đumbir za ubrzavanje metabolizma
Zeleni čaj dolazi u raznim kombinacijama, pa tako i s đumbirom, koji se prvotno upotrebljavao protiv prehlade i gripe. Zanimljivo je da upravo đumbir pomaže umanjiti osjećaj gladi i ubrzati metabolizam čak do 20%, dok ujedno pospješuje sagorijevanje masti. Đumbir stimulira probavne enzime pa time poboljšava probavu i omogućuje veću pokretljivost crijeva.

Limun za normaliziranje rada crijeva
Limun se može konzumirati na brojne načine, a odličan je u čaju, posebno ako dolazi u kombinaciji sa zelenim čajem. Limun normalizira rad crijeva i pomaže u njihovu pražnjenju. Budući da je debelo crijevo uvijek puno toksina, njegovim čišćenjem svoj ćete organizam riješiti toksina i nepovoljnih supstancija, baš u pravo vrijeme kada svi žele ravan trbuh ili jednostavno bolji osjećaj.

Počnite već danas sa šalicom zelenog čaja i razveselite svoj organizam. Bit će vam itekako zahvalan.

Čaj.hr