Švedski modni lanac H&M izvijestio je u četvrtak da je unatoč visokim temperaturama u drugoj polovini kolovoza zabilježio solidan rast prihoda u trećem fiskalnom tromjesečju u cjelini.

hm-modni-lanac-midiU kolovozu, zadnjem mjesecu trećeg fiskalnog tromjesečja, prihodi švedske kompanije iskazani u lokalnoj valuti i uključujući PDV uvećani su sedam posto, što je njihov najslabiji rast od ovogodišnjeg travnja. U H&M-u pritom ističu da su na prodaju – nakon dobrog početka mjeseca – nepovoljno utjecale iznimne vrućine na većini tržišta grupe.

U trećem fiskalnom tromjesečju u cjelini prihodi iskazani u lokalnoj valuti i uključujući PDV porasli su osam posto, što znači da je njihov rast ponovo ubrzao, nakon slabijeg, 5-postotnog povećanja u razdoblju od svibnja do srpnja.

Preračunati u krune, prihodi uključujući PDV porasli su šest posto, na 56,8 milijardi kruna. Ako se izuzme PDV, uvećani su šest posto, na 48,9 milijardi kruna, pokazuje poslovno izvješće švedske kompanije.

H&M je na kraju kolovoza imao ukupno 4.135 trgovina, u odnosu na 3.675 koliko ih je imao na kraju istog mjeseca prošle godine.

Cjelovito izvješće za treće fiskalno tromjesečje i prvih devet mjeseci fiskalne godine najavili su za kraj mjeseca. (tportal.hr/Hina)