zege_vege_festivalNajpopularniji festival održivog življenja u regiji, ZeGeVege festival i ove će godine 4. i 5. rujna na Trgu bana Jelačića privući brojne posjetitelje. Iako je temeljna zamisao festivala prezentirati proizvode koji su namijenjeni veganima, sve više je posjetitelja koji su prihvatili trend bezmesne prehrane najmanje jedan puta tjedno.

Spar Hrvatska već treću godinu za redom sudjeluje na festivalu sa svojim veganskim proizvodima iz linije Spar Veggie, Spar Natur*pur i Spar Vital. S obzirom na prošlogodišnji uspjeh i veliki interes, ove godine se Spar odlučio za generalno sponzorstvo festivala.

“Veganskim i vegetarijanskim proizvodima pod markom Spar Veggie, Natur*pur i Vital nastojimo ispuniti želje sve većeg broja naših kupaca koji su nam do sada često slali molbe za širenjem asortimana veganskih i vegetarijanskih artikala”, naglasio je Helmut Anton Fenzl, predsjednik uprave Spar Hrvatska i dodao kako svi proizvodi imaju certifikat Europske vegetarijanske udruge, što znači da su 100 % proizvodi bez mesa. Osim toga, većina proizvoda je iz ekološkog uzgoja i nosi ekološki znak.

U Spar-u naglašavaju da njihovi Spar Veggie proizvodi mijenjaju stav da za pripremu veganskih obroka treba puno vremena i puno novca. Veggeie proizvodi se pripremaju vrlo jednostavno, brzo i cjenovno su prihvatljivi, odlično su rješenje za sve koji se žele uravnoteženo hraniti, ali nemaju vremena, znanja ili im nedostaje svježih ideja kako brzo pripremiti ukusan bezmesni obrok.

Posljednjih nekoliko godina Spar Hrvatska sudjeluje u Caritasovom projektu pučkih kuhinja donacijom hrane. Spar je posvećen zaštiti okoliša pa tako u izgradnji objekata koriste otpadnu energiju iz rashladnih vitrina za grijanje prostora, a u svim novim objektima ugrađuju led-rasvjetu. Postižu izvanredne rezultate u reciklaži, tako da su samo prošle godine reciklirali više od 2.000 tona papira i kartona.

Spar rado sudjeluje u akcijama zaštite životinja te već dvije godine imaju na skrbi napuštene pse udruge Sirius iz Požege, a uvijek se bez razmišljanja uključuju u sve akcije koje se pokreću za pomoć napuštenim životinjama.