valipile andrej alilovicTvrtka Valipile ostaje još godinu dana proizvoditi u tvornici Purisa u stečaju, čime je sačuvano 170 radnih mjesta u toj mesnoj industriji.

Naime, tvrtka Valipile potpisala je ugovor kojim se produljuje zakup poslovne cjeline koju čine proizvodni pogoni, peradarske farme te prodajni prostori u Zagrebu i Osijeku

“Iako je bilo izazovno, uspjeli smo postići vrlo dobre rezultate u Purisu. U dvije godine suradnje – prvu samo kroz uslugu prerade mesa, a drugu u zakupu – uspjeli smo udvostručiti proizvodnju svježeg mesa. Usto, pokrenuli smo i proizvodnju mesnih prerađevina. Takvi rezultati omogućili su nam ne samo da zadržimo 110 zaposlenika, što je bila obveza iz ugovora o zakupu, već smo zaposlili dodatnih 60 radnika. Samo u srpnju zaposlili smo ih 20 i nastavljamo s otvaranjem novih radnih mjesta u sljedećim mjesecima”, najavio je Andrej Alilović, izvršni direktor tvrtke Valilipile.

Tvrtka Valipile osigurava stalan posao i lokalnim dobavljačima usluga i roba. Tako devet lokalnih OPG-a, obrta i tvrtki koje rade za Valipile na farmama u primarnoj peradarskoj proizvodnji ostvaruju gotovo 100 posto prihoda u poslovnom sustavu tvrtke Valipile. Iako je obećano ulaganje od dva milijuna kuna u pogone Purisa, Valipile je dosad investiralo šest milijuna kuna.

“Uspjeli smo pokrenuti proizvodnju na devet cjelina koje objedinjuju po nekoliko peradarskih farmi. Nedugo nakon ulaska u zakup u farmerskim kapacitetima uzgojena je kompletna sezonska količina božićnih purana koja je obrađena u pogonu mesne industrije. Za Božić 2015., prema narudžbama naših dugogodišnjih kupaca, količina purana se udvostručuje. Daljnji cilj nam je proizvode pod brendovima Puris i Valipile izvoziti u Austriju i Veliku Britaniju, na čemu dugo i uporno radimo. Usto, krenuli smo u postupak dobivanja HALAL certifikata, čime planiramo otvarati nova tržišta”, rekao je Alilović. (tportal.hr)