Vrhunac sezone bio je uspješan za Kofolu, prihodi od prodaje u trećem kvartalu porasli su za 3,2 %, a dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) za 5,8 %.

U devet mjeseci, Kofola je prihode u Češkoj i Slovačkoj povećala za 3,6 % u odnosu na prethodnu godinu. Tvrtka je također iznimno dobro poslovala u jadranskoj regiji, gdje su se prihodi od prodaje povećali za izvrsnih 23,7 %.

Unatoč uspjehu, ukupni prihodi od prodaje smanjeni su za 1,3 % od početka godine. Dosad Kofola pokazuje operativnu dobit (EBITDA) manju za 17,1 %. Kao i u prethodnim kvartalima ove godine, pad poslovnih rezultata uzrokovala je Kofolina bitka za višim maržama na poljskom tržištu i višom cijenom šećera.

Daniel Buryš, financijski direktor grupacije Kofola, ovako komentira poslovne rezultate: “Ukupni prihodi od prodaje u odnosu na prethodnu godinu, isključujući poljsko tržište, porasli su za 8,4 %. Vrlo smo zadovoljni jadranskom regijom, gdje imamo velike koristi od uspješnih akvizicija u Sloveniji i Hrvatskoj. Dugoročno smo uspješni na tržištima Češke i Slovačke, koja čine dvije trećine dobiti naše grupacije. U Poljskoj ulažemo u vlastite robne marke kako bismo sve manje ovisili o privatnim markama. Počinje božićno razdoblje, koje je za nas među najuspješnijima u godini, zahvaljujući strukturi našeg portfelja. Pozitivan učinak Božića najprimjetniji? je po prodaji tradicionalnih sokova Kofola i juiceva Happy Day”.

Na češkom i slovačkom tržištu, tvrtka je doživjela uspjeh ponajviše zahvaljujući markama Rajec, Rauch i Vinea. UGO, marka barova sa svježim sokovima i salatama (Freshbar i Salaterie), također je ispunila očekivanja.

Zahvaljujući osamdeset i dvjema podružnicama, UGO je povećao prodaju za više od trećine. Penetracija na domaće tržište je zadovoljila pa će se UGO sada usredotočiti na ostvarivanje planirane profitabilnosti.

Na poljskom tržištu, Kofola je postigla dogovor s vlasnikom napitaka Nestea, tvrtkom Nestlé S.A. Grupacija Kofola ekskluzivno će opskrbljivati poljsko tržište ovim pićima, počevši od 2018. godine.

Grupacija Kofola jedan je od najvećih proizvođača bezalkoholnih napitaka sa sedam proizvodnih pogona na pet europskih tržišta. Grupacija ukupno zapošljava više od 2100 ljudi (ne uključujući rusku tvrtku).

U portfelju proizvoda grupacije Kofola u Republici Češkoj i u Slovačkoj nalaze se tradicionalno kola piće Kofola proizvedeno po originalnom receptu, izvorska voda Rajec, sirupi Jupí, napitak od grožđa Vinea, dječji napitci Jupík, energetski napitci Semtex i druge tradicijske češke marke kao što su Chito, Top Topic i Citro Cola.

Po licenci Kofola proizvodi i distribuira napitke RC Cola i Orangina. Kofola je i ekskluzivni distributer marki Evian i Badoit za Češku i Slovačku, te tradicionalne izvorske ljekovite mineralne vode Vincentka za češke maloprodajne lance i restorane.

Od početka 2015. godine, Kofola je također ekskluzivni distributer proizvoda Rauch za tržišta Češke i Slovačke. Grupacija Kofola uključuje i mrežu UGO, koju čini 62 UGO bara sa svježim voćnim i povrtnim sokovima i 20 barova sa salatama u Češkoj i Slovačkoj. Kofola je 2017. kupila proizvođača voćnih i biljnih proizvoda Premium Rosa.

Među brendovima tvrtke Hoop Polska koji se prodaju na poljskom tržištu najveći su sirupi Paola, Hoop Cola, mineralna voda Arctic te pića za djecu Jupík.

Godine 2015. slovensko je poduzeće Radenska postalo član grupacije Kofola. U 2016. godini portfelj tradicionalnih mineralnih voda Radenska te bezalkoholnih napitaka Ora i Oaza upotpunjen je brendovima Nara, Inka i Voćko, popularnim hrvatskim brendovima pića. 2016.

Radenska je postala proizvođač i distributer napitaka Pepsi, Mirinda i 7Up za hrvatsko tržište. 2016. Kofola je kupila hrvatsku tvrtku Studenac, proizvođača mineralne vode.