Cargo-partner već više od tri godine upravlja prijevozom pomorskog tereta od Kine do Mađarske za zastupnika rasvjetnih tijela i proizvođača Rábalux. Učinkovita suradnja temelji se na pouzdanim informacijama i preciznoj koordinaciji isporuka.

Rábalux je rasvjetna tvrtka sa sjedištem u Győru u Mađarskoj, koja je specijalizirana za montažu i prodaju rasvjetnih tijela, konvencionalnih i štedljivih svjetlosnih izvora.

Tvrtka je prisutna u nekoliko europskih zemalja od 2002. godine i ima oko 700 prodajnih mjesta i trgovaca svjetiljkama diljem Europe iz svog središnjeg skladišta s 10.000 paletnih mjesta u Győru. Rábaluxov godišnji obnovljeni portfelj obuhvaća 1.700 artikala, od kojih 98% proizlazi iz uvoza s Dalekog istoka.

Suradnja između Rábaluxa i Cargo- partnera započela je 2013. godine. Cargo-partner trenutno odrađuje otprilike polovicu godišnjih količina kontejnera Rabaluxa iz Kine. Međunarodni pružatelj logističkih usluga koordinira sve korake transportnog procesa, od podizanja kontejnera na različitim mjestima u Aziji sve do konačne isporuke u skladištu Rábalux u Győru.

Koristeći platformu SPOT Visibility& Collaboration Platform, cargo- partner kontinuirano obavještava Rábalux o statusu svih pošiljaka, uključujući odlazak i očekivano vrijeme dolaska do i od odgovarajućih luka. Na temelju tih informacija, Rábalux priprema zahtjev za raspored tjedan dana prije nego što brodovi stignu u luku.

Ovaj raspored navodi koji se kontejner treba dostaviti na dan u središnje skladište Rábalux u Győru. Cargo-partner odrađuje dolazne pošiljke i isporučuje ih na kontejnerski terminal u Budimpešti prema rasporedu koji je odredio Rábalux.

Attila Becze, izvršni direktor Cargo-partnera u Mađarskoj: “Svaki špediter može dobiti kontejner od točke A do točke B. Danas kupci traže logističkog partnera koji može stvoriti dodanu vrijednost duž opskrbnog lanca.

Platforma SPOT Visibility& Collaboration Platform, stvara transparentnost za sve sudionike opskrbnog lanca i pojednostavljuje komunikaciju, red i planiranje transporta. To nam omogućuje postavljanje pravih prioriteta i uštedu vremena i troškova na procese kao što su kreiranje narudžbi, carinjenje i konsolidaciju pošiljki.

Ádám Zalka, voditelj nabave Rábaluxa: “Naš odnos s Cargo-partnerom temelji se na apsolutnom povjerenju. Od početka naše suradnje, važno je da dobijemo točne informacije od našeg pružatelja logističkih usluga. Znamo da se u potpunosti možemo osloniti na podatke Cargo-partnera i ne trebamo stvarati sigurnosne zalihe u našim sustavima za potencijalne kvarove i isporuke. Zahvaljujući preciznoj koordinaciji s Cargo-partnerom, možemo osigurati učinkovita skladišna poslovanja i pravodobnu isporuku našim kupcima.”

PROMO