Hard seltzer ili alcoholic sparkling water piće je razvijeno na bazi gazirane vode uz dodatak prirodnih aroma s niskim udjelom alkohola dobivenog iz šećerne trske. Riječ je o novom osvježavajućem alkoholnom piću koje je u kratkom roku postalo brzorastući hit u SAD-u i diljem svijeta. Ovoga proljeća stiže i na naše tržište, a predviđa mu se svijetla budućnost.

Udio alkohola u hard seltzerima iznosi između 4 i 6 posto, najčešće su bez glutena i veganski, a zahvaljujući osvježavajućem okusu i navedenim karakteristikama postali su jedno od omiljenih alkoholnih pića nove generacije.

“Trendovi idu u prilog lansiranju ovakvog tipa alkoholnog pića i zbog toga vjerujemo da će hard seltzeri postati popularni u budućnosti i kod nas, baš kao i na drugim tržištima diljem svijeta”, istaknuo je Miroslav Holjevac, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare, najavljujući kako će u Hrvatskoj hard seltzer obogatiti portfelj proizvoda Zagrebačke pivovare.

Uz Zagrebačku pivovaru, hard seltzer je na našem tržištu odlučila ponuditi i Jamnica.

“Uvođenjem hard seltzera na domaće tržište, Jamnica, kao vodeći proizvođač mineralne vode, širi svoj portfelj i poslovanje na potpuno novu kategoriju pića. Smatram da je potencijal velik jer ova kategorija do sada nije postojala kod nas. Naši potrošači vole novitete, a ovom kategorijom pokazujemo da smo spremni napraviti nešto drugačije, nešto van rutine i očekivanog”, istaknuo je Darko Cesarec, izvršni direktor marketinga Grupe pića unutar Fortenova grupe.

U svijetu je popularnost hard seltzera pokazala da potrošačima u segmentu alkoholnih pića nedostaje proizvod koji bi bio osvježavajući i pun okusa, a ujedno niskokaloričan i s niskim udjelom šećera. Za očekivati je da će i na našem tržištu doživjeti sličan boom.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!