Sjevernomakedonska kompanija City Plaza preuzela je trgovački lanac Ramstore, koji je bio dio turskog Migrosa, a sada se zove Ramstore Makedonija. Novi vlasnici imaju velike planove među kojima je otvaranje 18 novih trgovina i 700 novih radnih mjesta, prenosi portal seebiz.eu.

Pored postojeće mreže, preuzeli su i trgovački centar Ramstore mall u Skopju. U narednih pet godina planiraju uložiti 105 milijuna eura u razvoj i proširenje. Čelnici tvrtke Ramstore Makedonija predstavili su svoje poslovanje u naredne četiri godine i novo strateško partnerstvo s turskom holding kompanijom Migros, s kojom imaju dogovor da predstavljaju franšizu marke M za balkanski prostor pod kojim bi prodavali brojne proizvode turskih i makedonskih poduzeća.

Najavljuju i izgradnju logističkog centra koji će se prostirati na 25.000 m2, izgradnju pogona za pakiranje i preradu prehrambenih proizvoda.

“Tijekom epidemije koja potresa cijeli svijet odlučili smo da u našoj zemlji napravimo veliko ulaganje koje premašuje 100 milijuna eura. S Migrosom surađujemo od 2004.”, rekao je vlasnik City Plaze Ajdovan Ademoski.

Ramstore Makedonija upravlja lancem od 28 supermarketa i zapošljava otprilike 750 djelatnika. U prvih devet mjeseci prošle godine ukupnim prihodima turskog Migrosa doprinio je s udjelom od 1,2 posto.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!