Strateško partnerstvo NETS CEE-a i PBZ Carda u segmentu prihvata platnih kartica

Ovim strateškim partnerstvom poslovanje prihvata kartica PBZ Carda prenijet će se na NETS CEE, a PBZ Card će i nadalje nastaviti obavljati poslove ugovaranja i razvoja prihvatne mreže kartica na hrvatskome tržištu u ime i za račun društva NETS CEE

PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, članice Intesa Sanpaolo Grupe, objavio je uvođenje novog modela strateškog partnerstva s društvom NETS CEE u području prihvata platnih kartica na prodajnim mjestima.

Ovim strateškim partnerstvom poslovanje prihvata kartica PBZ Carda prenijet će se na NETS CEE, a PBZ Card će i nadalje nastaviti obavljati poslove ugovaranja i razvoja prihvatne mreže kartica na hrvatskome tržištu u ime i za račun društva NETS CEE.

Zajednički pristup prodajnim mjestima (trgovcima) društva NETS CEE, dio Nexi Grupe, europskog prihvatitelja i procesora kartičnog poslovanja te investitora u tehnologiju i inovacije, i PBZ Carda, hrvatske kartične kuće, donijet će niz pogodnosti poput novih, inovativnih usluga i tehnologija plaćanja, priopćeno je iz kompanija.

Ova suradnja nastavak je već uspješno provedenog strateškog partnerstva između matične banke PBZ-a Intese Sanpaolo i Nexi u Italiji.

Navedeni novi poslovni model bit će proveden uz osiguravanje kontinuiteta u pružanju usluga prihvata kartica na prodajnim mjestima ugovornih partnera/trgovaca, bez potrebe za dodatnim tehnološkim prilagodbama.

Vrijednost ove transakcije prodaje poslovnog segmenta prihvata kartica PBZ Carda iznosi 180 milijuna eura. Završetak navedene transakcije i uspostava novog poslovnog modela prihvata kartica očekuje se do kraja ove godine te podliježe stjecanju potrebnih ovlaštenja nadležnih tijela.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNova šampionska titula za frankovku i 10 zlatnih medalja za graševine
Sljedeći članakProjekt Od izvora do mora u Dugoj Resi