Susret trgovaca HOK-a 11. svibnja u Zagrebu

Strategija opstanka male trgovine bit će u fokusu ovogodišnjih 7. susreta trgovaca

Na 2. sjednici Organizacijskog odbora za pripremu 7. susreta trgovaca Hrvatske obrtničke komore i 16. sjednici Ceha trgovine HOK-a održanoj 20. travnja, utvrđene su organizacijske pripreme za ovaj najveći godišnji skup „malih“ trgovaca, tj. trgovaca-obrtnika Hrvatske, koji će se održati u Zagrebu, u utorak, 11. svibnja 2010. godine, s početkom u 11.00 sati.

Domaćin 7. susreta trgovaca HOK-a je Obrtnička komora Zagreb, područna komora iz koje dolazi najveći broj trgovaca-obrtnika, a teme i predavači utvrđeni su uz konzultacije Ceha trgovine HOK-a i cehova trgovine područnih obrtničkih komora.

Strategija opstanka male trgovine bit će u fokusu ovogodišnjih 7. susreta trgovaca, koji će završiti donošenjem zaključaka sa zahtjevima i preporukama koje će se uputiti nadležnim tijelima.

Izlaganja o perspektivama razvoja obrtničke trgovine, marketingu u uvjetima krize, financijskim obavezama, uvjetima poslovanja male trgovine u gradskim jezgrama i na otocima, uvođenju HACCP-a u djelatnost trgovine, plasmanu poljoprivrednih proizvoda malih proizvođača kroz male trgovine i dr., pratit će i rasprave sudionika 7. susreta trgovaca.

Predstavnici pojedinih ministarstva moći će tako kao predavači na 7. susretu trgovaca dobiti dodatan uvid u stanje u ovoj djelatnosti, a na susretima će govoriti i stručnjaci iz instituta, poslovnih škola i stručnih službi HOK-a, kao i članovi Ceha trgovine HOK-a i cehova trgovine područnih obrtničkih komora.

Svi zainteresirani za dolazak na 7. susret trgovaca, mogu se javiti cehovima trgovine u svojim područnim obrtničkim komorama.

Organizacijski odbor za pripremu 7. susreta trgovaca čine :
– Vlado Crkvenac, predsjednik Organizacijskog odbora i podpredsjednik HOK-a,
– Boris Vukelić, predsjednik Ceha trgovine HOK-a,
– Franjo Božak, podpredsjednik Ceha trgovine HOK-a,
– Marija Subota, član Ceha trgovine HOK-a,
– Mladen Županić, član Ceha trgovine HOK-a.