Švedska kompanija Transcom World Wide 2. travnja službeno otvara svoj četvrti ured u Hrvatskoj. Naime, u novom uredu kompanije u Zagrebu, u Radničkoj ulici, već rade prvi zaposlenici, a Transcom tamo do kraja godine planira zaposliti gotovo 300 ljudi. Takvom poslovnom vizijom Transcom će dodatno ojačati svoju poziciju vodećeg samostalnog pružatelja usluga službe za korisnike (Customer Relationship Management) u zemlji.

Transcom Hrvatska, inače, pruža CRM usluge, usluge službe za korisnike te usluge teleprodaje, telemarketinge i direktne prodaje klijentima iz oblasti telekomunikacija, financijskog sektora, turističkog sektora, osiguranja i maloprodaje.

Ova globalna kompanija posluje u 20 država i na tri kontinenta, a na hrvatsko tržište stigla je još 2005. godine otvaranjem ureda u Vukovaru, a nakon toga u Osijeku, Puli i Vinkovcima. Trenutno zapošljava više od 1000 zaposlenih specijaliziranih za pružanje usluge na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i drugim europskim jezicima.

U Osijeku je, primjerice, značajan dio poslovanja usmjeren na hrvatsko i njemačko tržište, dok je Pula idealna lokacija za pružanje usluga za talijansko govorno područje. U Zagrebu je pak fokus stavljen prvenstveno na klijente koji imaju potrebu za podršku na više različitih jezika.

“Transcom je u 14 godina pružanja ‘call centar’ usluga na području Hrvatske postao vodeći samostalni pružatelj usluga službe za korisnike, to se prije svega može zahvaliti visokoj razini kvalitete usluga koje se pružaju klijentima i s kojima su ostvareni dugoročni partnerski odnosi. Transcom je otvaranjem ureda u Zagrebu povećao radne kapacitete, a ujedno povećao svoje mogućnosti za pokrivanje više tržišta unutar EU zbog raznolikosti jezika koji se mogu pronaći u Zagrebu. Cilj Transcoma je također i daljnji razvoj za pružanje usluga na hrvatskom tržištu, gdje smo otvoreni da novim klijentima pružamo vrhunsku razinu usluga korisničke podrške uz mogućnost adaptacije na najnovije inovacijske tehnologije kao chatbot, gamification, robotizirani i digitalizirani procesi”, izjavio je Žolt Beneš, voditelj prodaje za Transcom Hrvatska, Srbija i Mađarska.

Posljednjih nekoliko godina značajan broj Hrvata otišao je raditi u inozemstvo, najviše njih u Njemačku, Austriju i Švicarsku u kojima je njemački službeni jezik. Osiguravanjem dobrih uvjeta za rad i izvrsnih mogućnosti za napredovanje, Transcom želi potaknuti ljude da se vrate u Hrvatsku i pružiti im priliku da ovdje grade karijeru.

“Naša kompanija voljna je otvoriti vrata mladim ljudima koji žele prikupiti relevantno iskustvo i ostvariti napredovanje u dinamičnom, stabilnom i motivirajućem okruženju multinacionalne kompanije te usavršavati svoje postojeće znanje stranih jezika”, izjavila je Kristina Repinac, menadžer u ljudskim resursima.

Naime, u Transcomu se trud, zalaganje i znanje iznimno cijene, a u kompaniji također vjeruju da se kvalitetni ljudi mogu razvijati i učiti samo ako su pritom egzistencijalno i financijski sigurni.

Transcomova poslovna strategija temelji se na motivaciji, napretku i ulaganju u pojedinca te u kompaniju koju i čini ljudski kolektiv. Trenutno 85% zaposlenika radi na ugovor o radu, ali je Transcom otvoren i svima koji žele raditi preko studentskog ugovora i tako iskoristiti priliku da zarade i ujedno razvijaju svoje radne vještine paralelno uz studiranje. Osim toga, u poslovnoj strategiji Transcoma posebna se pozornost pridaje ravnopravnosti spolova pa tako u Transcomovom menadžmentu radi velik broj žena, a u gotovo svakom trenutku više od 50 zaposlenica je na porodiljnom dopustu nakon čega se vraćaju na posao gdje ih njihovo radno mjesto čeka.