Traminci Iločkih podruma na svjetskom su ocjenjivanju Mundus vini u Njemačkoj osvojili dva zlata i srebro, priopćeno je iz te vinarije.

Na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina Mundus vini, najvećem svjetskom natjecanju vina pod pokroviteljstvom organizacije OIV (International Organisation of Vine and Wine) održanom u Neustadtu u Njemačkoj, među 6019 vina iz 42 zemlje svijeta Principovac Traminac 2009. i Principovac Traminac izborna berba bobica 2010. Iločkih podruma okitili su se zlatnim medaljama, dok je Traminac vrhunski 2009. nagrađen srebrom.

Svjetske nagrade za vina Iločkih podruma i priznanja struke potvrda su kvalitete i sve bolje prepoznatljivosti hrvatskih vina na svjetskoj vinskoj karti, ističu iz Iločkih podruma.

Podsjećaju pritom kako su Iločki podrumi prošle godine proglašeni najnagrađivanijim hrvatskim podrumom prema podacima koje je skupilo međunarodno društvo vinskih kritičara i novinara.

“Traminac Iločkih podruma nalazi se i u bogatoj arhivi na engleskom dvoru, a služen je na krunidbi kraljice Elizabete II prije 60 godina. Ovo osebujno vino nastavlja osvajati ‘vinoljupce’ širom svijeta, a svoju posebnost uvijek iznova dokazuje najsjajnijim odličjima na najznačajnijim internacionalnim ocjenjivanjima vina. Ove su godine tako traminci Iločkih podruma osvojili brojna priznanja i nagrade u jakoj konkurenciji na ocjenjivanjima u Engleskoj, Francuskoj, Španjolskoj i Belgiji”, navodi se u priopćenju.