Specijalizirana brending agencija Brandoctor za svoj rad na brendu bračkog vina Stina osvojila je nagradu Rebrand100, najcjenjeniju nagradu na području repozicioniranja brendova, priopćeno je iz Brandoctora.

Posebnu Distinction nagradu uz Stinu su dobili primjerice Wrigley i Starbucks, i to ispred poznatih svjetskih brendova poput Kellogg’s-a i Hewlett-Packarda.

Iz Brandoctora ističu kako se ovime bračko Stina vino svrstalo među najučinkovitije rebrending projekte na svijetu, prema kriteriju ocjenjivanja čiji je naglasak bio na strategijama koje su kreirale emocionalne veze s potrošačima i odgovarale na strateške ciljeve relevantne ciljnim skupinama i poslovnim planovima.

“Pričanje ‘ljepljive’ priče je bit dobrog brendinga. Ovogodišnji pobjednici učinili su to pametno, kreativno i sa stilom”, izjavio je Allen Adamson, član žirija i izvršni direktor međunarodne agencije Landor.

“Oduvijek smo htjeli etiketu koja ocrtava naše bračko porijeklo. Brač je nekada bio relevantan na vinskoj karti Hrvatske, ali se kroz povijest ta svijest izgubila, a mi smo ju uspjeli ponovno oživjeti. Osim toga, željeli smo biti drugačiji zato što je tržište vrlo zasićeno i sve je gotovo isto, ima jako puno boca i teško se istaknuti, pa smo htjeli mali pomak, nešto suvremeno, nešto što će privući pažnju. Uspjeli smo se pozicioniratI na hrvatskom tržištu, ali posebno smo sretni što smo u relativnom kratkom vremenu uspjeli započeti izvoz prema zahtjevnim europskim tržištima”, izjavila je Ana Volk, brend managerica vinarije Jako vino.

Rebrand je vodeći svjetski izvor za učinkovite transformacije brenda, a Rebrand100 je njihova globalna nagrada, prva i najcjenjenija na području repozicioniranja brendova, praćena u medijima kao što su The Wall Street Journal, CNN Money, Bloomberg BusinessWeek.