TDR: Cijena Ronhilla ostaje ista

Za očekivati je smanjenje prihoda proizvođača i trgovine, stvaraju se preduvjeti za daljnje povećanje neoporezovane potrošnje, a izostat će i očekivani prihodi proračuna, izjavio je predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković na današnjoj konferenciji za novinare.

Komentirajući nove promjene trošarina na cigarete, predsjednik Uprave TDR-a drži kako su uvjeti u kojima posluju vrlo nestabilni.

Trošarine se prečesto mijenjaju jer je ovo već treća promjena i četvrti sustav trošarina u dvije godine. U tom su razdoblju trošarine porasle za čak 56 posto, stoji u priopćenju iz TDR-a.

“Zbog rastuće gospodarske krize i sve lošijeg standarda građana TDR će dio tereta povećanja trošarina preuzeti na sebe. Potrošačima svakog cjenovnog segmenta ponudit ćemo po jedan brand s nepromijenjenom cijenom. Cijene Ronhilla, Benstona i MC-a ostaju iste”, izjavio je Tomašković.

Cijena Ronhilla, najprodavanijeg branda, kojeg puši svaki treći pušač u Hrvatskoj ostaje 18 kuna, MC-a 16 kuna, a Benstona 14 kuna. Cijene ostalih TDR-ovih brandova povećat će se za jednu kunu po kutiji.  (pd)