25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 23:24
U fokusuTekstil u maloprodaji: Idealan omjer cijene i kvalitete

Tekstil u maloprodaji: Idealan omjer cijene i kvalitete

tekstil-maloprodaja-price-tag-largeU većini trgovačkih lanaca tekstilni asortiman predstavlja dio standardne ponude, a širina asortimana u pravilu ovisi o veličini pojedine prodavaonice. U onima najvećih formata kupcima se nudi raznolika ponuda cjelokupnoga odjevnog i kućanskog tekstila, a uglavnom su to artikli pristupačnih cijena, zadovoljavajuće kvalitete te modernog dizajna

Posljednjih godina zanimanje kupaca za asortiman tekstila u trgovačkim lancima na očigled raste, a neki trgovci to povezuju sa smanjenim odlaskom građana u kupnju u inozemstvo. S porastom zanimanja kupaca povećava se i ponuda, kako u većim, tako i u manjim prodavaonicama, što nailazi samo na pozitivne reakcije kupaca.

Osim što tekstilni asortiman kupuju po redovnoj cijeni, primijećen je porast prodaje u vrijeme akcija koje kupci prate. Ovisno o sezoni i trendovima, asortiman se nadopunjuje, a kako bi maksimalno zadovoljili potrebe svojih kupaca i ponudili im najbolje po povoljnoj cijeni, trgovački lanci razvijaju robne marke za tekstil.

Kućni i odjevni
Kućni tekstilni asortiman dijeli se na kuhinjski tekstil u koji spadaju kuhinjske krpe, stolnjaci, nadstolnjaci, platneni podmetači i pregače. Ručnici i kupaonski tepisi tekstilni su artikli namijenjeni korištenju u kupaonici, a deke, jastuci, plahte, popluni, posteljine i prekrivači artikli su namijenjeni korištenju u spavaćoj sobi.

Odjevni tekstilni asortiman dijeli se na muški, ženski i dječji, a cjelokupnu ponudu odjevnog asortimana može se naći u najvećim Konzumovim trgovinama.

„Sav asortiman nudi se u mnogo boja, dezena, modernog i atraktivnog dizajna. U ponudi Konzumovih prodavaonica kupci mogu pronaći košulje, majice, trenirke, jakne, traperice, tenisice, kao i razne modele papuča, čarapa i donjeg rublja za sve uzraste. U dijelu najvećih Konzumovih trgovina nalaze se i garderobe u kojima kupci imaju mogućnost isprobati odjeću“, kaže Ana Mitrović, voditeljica Ureda za odnose s javnošću u Konzumu.

Najnoviji trendovi
Konzum nudi i širok asortiman kućanskog tekstila raznih veličina i dezena za kuhinju, kupaonicu i spavaću sobu, od kuhinjskih krpa, stolnjaka i nadstolnjaka, salveta, kupaonskih staza, ručnika te posteljina i anatomskih i dekorativnih jastuka.

Konzum je svoju ponudu dodatno obogatio razvojem privatne robne marke K Home koja dizajnom i kvalitetom prati svjetske trendove, a čiji su artikli bojama i dezenima prilagodljivi svakom stilu uređenja doma.

Privatna robna marka K Intime kupcima nudi donje rublje od finog pamuka vrhunske kvalitete, a marka K Style nudi čarape i papuče u raznim veličinama, modelima i bojama.

„Kontinuirano radimo na proširenju i unapređenju kvalitete asortimana kako bismo zadovoljili široke potrebe kupaca. U tom se smislu robne marke K Home, K Style i K Intime razvijaju u skladu s najnovijim trendovima, pružajući kupcima mogućnost kupnje kvalitetnih proizvoda po prihvatljivim cijenama“, ističu u Konzumu.

Kupci vole akcije
U trgovačkom lancu Billa proizvodi tekstilnog asortimana su u ponudi od samog početka poslovanja na hrvatskom tržištu. Ponudu čine standardni proizvodi za kućanstvo i stanovanje, od tekstila za kuhinju, kupaonicu preko posteljine do sezonske odjeće. U asortimanu su najzastupljeniji domaći proizvođači – Ball, Tvornica čarapa Miro, Jadran, Intertekstil Stanić, a dio ponude čine proizvođači iz regije.

tekstil-shopping-zena-largeOd formata supermarketa Billini kupci očekuju standardiziran asortiman po povoljnim cijenama, a sve je prisutniji trend kupovanja tekstilnog asortimana u akcijama i drugim projektima unapređenja prodaje.

„U planu je proširiti sezonsku ponudu i robnu marku Clever, te novitete u ponudi donjeg rublja i liniji ženskih čarapa“, doznajemo u Billi.

Ponuda prema sezoni
Mercator je još jedan trgovački lanac koji u ponudi ima tekstilni asortiman, i to od 2000. godine, odnosno od samog početka poslovanja u Hrvatskoj.

U svim većim trgovinama Mercatora, a posebno u hipermarketima kupcima je na raspolaganju raznovrsna ponuda sportske, odnosno svakodnevne odjeće te čarapa i donjeg rublja.

„Iako je u tekstilnom segmentu naglasak na izboru dječje odjeće i odjeće za bebe, ponudu asortimana odjeće za odrasle širimo prema sezoni, a to se posebno odnosi na zimske mjesece“, objašnjava Lea Marcijuš, direktorica Sektora za odnose s javnošću u Mercatoru.

U Mercatorovoj ponudi nalazi se tekstil svih većih, ali i brojnih malih domaćih proizvođača tekstila, pri čemu su najzastupljeniji Jadran tvornica čarapa, Dević – proizvođač donjeg rublja i MTČ.

Znatan udio u ponudi odnosi se na proizvode vlastite trgovačke marke M-linija. Ona je u početku uključivala proizvode tekstila za kućanstvo, čarape i donje rublje, a danas je upotpunjenja dodatnom linijom Ambient, s novim programom proizvoda Sve za dom koji uključuje tekstilne proizvode (posteljinu, kuhinjske krpe, stolnjake), pribor za kućanstvo i dekorativne predmete za blagovaonicu, spavaću i dnevnu sobu, kupaonicu i dječje sobe.

I na policama trgovačkog lanca Spar nalazi se široka ponuda tekstilnog asortimana, od donjeg rublja, sportske odjeće, preko ručnika, posteljine, čarapa do odjeće za djecu. Kupci mogu birati puno proizvoda hrvatskih proizvođača, ali u ponudi je i nekoliko vlastitih robnih marki.

Pascarel je robna marka donjeg rublja i sportske odjeće, Rubin su ručnici i posteljina, New York je sportska odjeća, S-Budget čarape, a Pretty Baby dječja odjeća. U Sparu ističu kako su robne marke u idealnom omjeru cijene i kvalitete, a to su prepoznali i kupci tako da je zanimanje sve veće.

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...