Tetra Pak sve bliži obnovljivom pakiranju uz novu aseptičnu ambalažu

Tetra Pak je najavio lansiranje nove verzije Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge s LightCap™ 30 zatvaračem od materijala biološkog podrijetla.

Riječ je o prvoj aseptičnoj kartonskoj ambalaži u svijetu koja je dobila Vinçotte certifikat najviše klase zahvaljujući korištenju obnovljivih materijala.

Novo pakiranje je proizvedeno pomoću plastične folije i zatvarača napravljenih od materijala biološkog podrijetla – polimera dobivenih iz šećerne trske.

U kombinaciji s kartonom, to povećava udio materijala iz obnovljivih izvora u ambalaži na iznad 80%, što je prag za certifikaciju od četiri zvjezdice Vinçottea, belgijske agencije za akreditaciju koja je svjetski priznata i poznata po procjenjivanju obnovljivog sadržaja u proizvodima za pakiranje.

Novo pakiranje također ima do 17% nižu emisiju ugljičnog dioksida od standardnog pakiranja, prema neovisnoj analizi životnog ciklusa koju je proveo IVL švedski institut za istraživanje okoliša.

“Povećanje uporabe obnovljivih materijala, koji se definiraju kao prirodni resursi koji se mogu obnoviti s vremenom, igra sve važniju ulogu u ublažavanju oskudice resursa i klimatskih promjena. Ovo je jedina aseptična kartonska ambalaža koju smo do sada certificirali i kvalificirala se za certifikaciju od četiri zvjezdice”, rekao je Philippe Dewolfs, predsjednik Odbora za certifikaciju tvrtke Vinçotte.

“Postoji rastući trend među potrošačima – oni žele učiniti više za planet, i žele pomoć vlasnika robnih marki. Uz autentičnu certifikaciju tvrtke Vinçotte, naša nova ambalaža pruža kupcima vjerodostojne informacije za komunikaciju s potrošačima te pomaže diferenciranju njihovih proizvoda. Naš krajnji cilj je proizvoditi sva pakiranja korištenjem samo obnovljivih materijala kojima se upravlja na održiv način. Predstavljanje novog Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge pakiranja s LightCap™ 30 zatvaračem od materijala biološkog podrijetla je značajna prekretnica za nas na tom putu”, rekao je Charles Brand, izvršni potpredsjednik za upravljanje proizvodima i komercijalne operacije u tvrtki Tetra Pak.

Nova verzija Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge s LightCap™ 30 zatvaračem od materijala biološkog podrijetla dostupna je kupcima diljem svijeta. Prelazak na novu verziju ne zahtijeva dodatna ulaganja u kapitalnu opremu.

Prethodni članakHUP pozvao Vladu da uz poreznu provede i druge reforme
Sljedeći članakČarolija Franck espressa i u vašem domu