Tvrtka Tifon d.o.o. je u 100% vlasništvu naftne kompanije MOL. Registrirana je 1998. godine u Zagrebu, a bavi se trgovinom nafte, naftnih derivata te ostale trgovačke robe.

Na području Republike Hrvatske ima mrežu od 43 benzinske postaje koje u svojoj ponudi, između ostalog, imaju i caffe barove/restorane, autopraonice te dječja igrališta. Najveća mađarska naftna kompanija, koja je i suvlasnik Ine, provela je akviziciju Tifonovih 36 benzinskih postaja 2007. godine.

Prema procjenama stručnjaka upoznatih sa situacijom na naftnom tržištu Hrvatske, dotadašnji vlasnik i utemeljitelj Tifona Ivan Čermak 100%-tni udio u Tifonu mađarskoj je kompaniji prodao za iznos koji se kretao između 100 i 140 milijuna eura.

U svom sustavu Tifon danas zapošljava više od 550 djelatnika. Iz tvrtke ističu kako je osnovni poslovni koncept, a ujedno i slogan Tifona “Garancija europske kvalitete”.

“Tifon na tržište RH plasira goriva, ulja i maziva koji odgovaraju najvišim europskim standardima kvalitete i zaštite okoliša. Goriva koja nudimo imaju najnižu razinu sumpora, odlikuju se visokom iskoristivošću i smanjenom potrošnjom u motorima. Uz to, pružamo visoku razinu usluga na svojim benzinskim postajama i potpunu logističku, tehničku i tehnološku potporu svim svojim kupcima”, navode iz tvrtke.