IzlogPromoTommy postavlja visoke standarde u hrvatskoj maloprodaji

Tommy postavlja visoke standarde u hrvatskoj maloprodaji

Vodeći dalmatinski trgovački lanac Tommy tijekom 2022. godine nastavio je intenzivan investicijski ciklus kroz otvaranje novih te renoviranje i modernizaciju postojećih prodajnih objekata kako bi ojačao svoju tržišnu poziciju i još bolje odgovorio na zahtjeve svojih potrošača. U sklopu tih nastojanja važnu ulogu ima i realizacija automatiziranog prikupljanja povratne ambalaže sa specijaliziranim operaterom, tvrtkom TOMRA Systems, koja je globalni benchmark u ovom tehnološkom području. Plod ove suradnje je opremanje čak 14 Tommy trgovina najmodernijim TOMRA sustavima za automatizirani prihvat povratne ambalaže u 2022. godini, čime je u tim prodajnim mjestima zamijenjen ručni prihvat ambalaže.

Zahvaljujući uvođenju automatiziranog prihvata broj vraćenih ambalažnih jedinica povećan je za 40 posto jer kupci mogu lagano i ugodno obaviti povrat za cijelo radno vrijeme trgovine, dok ručni prihvat opterećuje i kupce i osoblje trgovine te oduzima dragocjeno vrijeme usporavajući cjelokupno poslovanje trgovine i dovodeći time do neizbježnih gubitaka i neisplativosti. Za razliku od toga, automatizirani prihvat ambalaže angažira kupca te omogućava da se osoblje trgovine preusmjeri na druge poslovne procese kako bi se ostvarili optimalni prodajni rezultati i osiguralo zadovoljstvo kupaca.

T-70TriSort

Tommy u svom portfelju koristi dva moderna TOMRA sustava: T-70 TriSort i T-9 EasyPac. T-70 TriSort samostojeći je sustav koji na malom prostoru zaprima sva tri materijala – PET, ALU i staklo. Izuzetno je prilagodljiv prostoru te se lako instalira u pristupnim hodnicima ili samom prodajnom prostoru kako bi bio pri ruci kupcima. S druge strane, za robusniji sustav T-9 EasyPac Tommy osigurava pozadinsku prostoriju s obzirom na veći kapacitet prihvata ambalažnih jedinica.

EasyPac 3 cabinets

Sve ove investicije u održivost poslovanja Tommy realizira kako bi svojim kupcima omogućio najbolju uslugu te pritom dao svoj doprinos zaštiti okoliša i zdravlja ljudi s obzirom na to da je upravo otpadna ambalaža jedan od najvećih zagađivača okoliša. Nakon konzumacije treba osigurati brz, jednostavan i kupcima zanimljiv povrat ambalažnih jedinica kako bi se populariziralo ovakvo odgovorno ponašanje na svim razinama. Osim zadovoljstva kupaca, operativno se ostvaruju i drugi indirektni benefiti kroz optimalan angažman osoblja prodajnih objekata na drugim poslovima. Tommy ima za cilj da svojim kupcima osigura 90 posto “Up Time”, što znači da su strojevi spremni za prihvat za cijelo radno vrijeme trgovine osiguravajući konstantan prihvat i potičući kupce da obavljaju povrat manjih količina i tako kupovinu obavljaju češće. Uz to, važno je podsjetiti da trgovac za strojno preuzetu i drobljenu ambalažu ostvaruje 3,5 puta veću manipulativnu naknadu u odnosu na ručno preuzimanje otpadne ambalaže od pića.

Partnerska suradnja tvrtki Tommy i TOMRA nastavlja se i u 2023. godini s ciljem novih iskoraka u pogledu ostvarivanja konkurentnosti Tommyja kao predvodnika hrvatske maloprodaje kroz implementaciju najnovijih tehnoloških rješenja.

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...