Za sve djelatnike u talijanskom sektoru kave već je postala tradicija sastati se svake dvije godine u sjedištu Bazzara Espresso kako bi prisustvovali samitu Trieste Coffee Experts koji organiziraju braća Bazzara, idejni začetnici ovog eventa. Oni su ujedno vlasnici talijanske tvrtke koja je osim po proizvodnji kave visoke kvalitete poznata kao jedna od vodećih agencija za komunikaciju o kavi u Italiji te autori poznatih knjiga o kavi i osnivači Bazzara Akademije (trening centar SCA Premier smješten u Trstu, glavnom gradu espresso kave).

Svako izdanje ima za cilj okupiti protagoniste iz svijeta kave kako bi se omogućilo definiranje i razmjena strategija tijekom koje svatko na svoj način postaje aktivni protagonist debate, iznoseći ideje i pronalazeći rješenja za suočavanje s tržišnim promjenama s ljudima koji se u drugim prilikama vide jednostavno kao kolege ili konkurente. Umrežavanje je zapravo mantra kroz koju se može sažeti bit Trieste Coffee Expertsa.

U ovom četvrtom izdanju osim video intervjua sa stručnjacima realiziranih tijekom samita, koji su se pokazali kao učinkovito sredstvo za širenje kulture kvalitetne kave, ljubitelji kave će moći pratiti cijeli prijenos uživo na web stranici bazzara.it kao i na drugim portalima partnera koji podržavaju ovu inicijativu.

Velika novost je kongres koji će se održati sljedeći dan u prekrasnom ambijentu Savoia Excelsior Palacea, prestižnoj monumentalnoj građevini s pogledom na Tršćanski zaljev. Treba imati na umu da su oba dana rezervirana samo za one koji su primili službeni poziv za sudjelovanje.

No, da vidimo pojedinosti s rujanskog sastanka.

U subotu 21. rujna bit će raspravljane teme pod naslovom Coffe Destiny (Sudbina kave): Mauro Bazzara, Cosimo Libardo (Carimali), Sergio Barbarisi (Bwt) i Andrea Lattuada (9Bar) će skrenuti pozornost publike na razmatranja nečega što se može definirati kao Fourth Wave (Četvrti val) kave. Giorgio Grasso (Arc), Luigi Odello (Iiac) i Max Fabian (Demus) vodit će nas u senzorijalni svijet, i konačno, Andrej Godina (Umami Area), Francesco Sanapo (najbolji talijanski degustator kave na posljednjem Sigepu), Michele Cannone (Lavazza) i Luigi Morello (Cimbali Group) će dotaknuti posebno osjetljive i aktualne teme kao što su sve prisutnija potreba za agregacijom i podjelom strategija radi ne samo ekološke održivosti proizvoda nego i u smislu međuljudskih odnosa unutar tvrtki.

Na kraju predavanja, u prostorijama Akademije Bazzara atmosfera će postati opuštena i neformalna uz domjenak na kojem će, kao i obično, biti dodijeljena nagrada za osobu godine u sektoru kave, uručena onome tko se najviše istaknuo po osobnosti i predanost širenju kulture kvalitetne kave, kroz akcije koje mogu imati pozitivne posljedice na cijeli sektor kave.

U nedjelju, 22. rujna, održat će se konferencija koju će voditi Franco Bazzara. Kava 4.0 tema je s kojom će se, nakon pozdravne poruke lokalnih i regionalnih vlasti, suočiti predstavnici udruge Caffè Trieste i Gruppo Italiano Torrefattori Caffè; slijede Giuseppe Biffi (Siemens), Roberto Pedini (Ima Petroncini), Mauro Martinengo (Opem), Luigi Morello (Cimbali Group) i važan završni govor Michele Cannone (Lavazza).

Dakle četvrti Trieste Coffee Experts se predstavlja s istaknutim imenima kako bi se potvrdio kao važan korak u tom procesu približavanja tvrtki, potreban da bi se mogli pratiti programi koji su uistinu u stanju zadovoljiti očekivanja sve opreznije i svjesnije klijentele. Umrežavanje je oduvijek bio jedan od primarnih ciljeva braće Bazzara i njihov događaj omogućava svim tvrtkama koje sudjeluju na njemu da imaju koristi od toga.