Slovenački trgovački lanac “Tuš” ponovno je zainteresiran za izgradnju trgovačkog centra u Kragujevcu, piše “Politika”.

Iako je prije nekoliko godina odustao od izgradnje na već zakupljenoj parceli u kragujevačkoj zoni “Servis 2”, “Tuš” je sada zainteresiran da se “vrati u priču”, kaže za “Politiku” direktor Poduzeća za izgradnju grada Slobodan Krunić, a prenosi portal eKapija.

Lokacije u industrijskoj zoni “Servis 2”, koja se nalazi na samom ulazu u grad iz pravca Batočine, odnosno autoputa Beograd-Niš, bile su prije dva tjedna predmet (bezuspješne) prodaje. Ipak, moguće je da će uskoro jedan od placeva ipak dobiti novog-starog vlasnika.

Kompanija “Tuš” svojevremeno je u industrijskoj zoni “Servis 2” zakupila četiri hektara na 99 godina, ali je poslije odustala od gradnje. Sada, kada postoji zakonska mogućnost da postane vlasnik parcele na kojoj želi nešto graditi, “Tuš” je ponovno zainteresiran ući u posao s gradom.

“Vidjet ćemo koliko su već platili za zakup, a koliko je lokalna samouprava uložila u infrastrukturno opremanje lokacije. Ipak, mislim kako ćemo sa Slovencima moći napraviti novi aranžman”, smatra Krunić.

U Kragujevcu je prije dva tjedna bilo ponuđeno ukupno 16 parcela, na različitim lokacijama. Samo su tri dobile vlasnike, pa se u gradski budžet slilo svega oko 360.000 eura.

“Mršav poticaj za gradski budžet, ali u ovim kriznim vremenima nije se moglo očekivati više”, kaže direktor poduzeća za izgradnju grada Kragujevca. (Politika.rs)