ricardo-meggle-kamion-largeOd 1. lipnja 2011. godine distribuciju gotovih proizvoda tvrtke Meggle Hrvatska za područje Dalmacije preuzima tvrtka Ricardo d.o.o., izvijestili su danas iz Megglea. Pritom dodaju kako je, nakon distribucije u Slavoniji, ovo druga regija u kojoj će tvrtka Ricardo biti zadužena za logističku dostavu Meggle proizvoda u trgovine diljem regije.

Kao i u prijašnjim uspješnim dogovorima između dviju tvrtki i ovaj će put Ricardo preuzeti dio zaposlenika na poslovima vozača – točnije njih šest te će svima u idućih 12 mjeseci biti zagarantirani isti uvjeti koje su imali u Meggleu.

Ovo je nastavak procesa koji je Marjan Vučak, predsjednik Uprave Meggle Hrvatska, najavio u svibnju 2009. koji podrazumijeva da će tvrtka će sve djelatnosti, koje ne predstavljaju bazičnu djelatnost pokušati izdvojiti iz firme, tzv. outsourcingom.

“U svakom od tih dogovora, Meggle garantira svim dosadašnjim radnicima zadržavanje radnog mjesta, ali i identičnih materijalnih uvjeta na godinu dana. Nekoliko smo puta naglašavali da u svrhu optimiziranja poslovanja moramo zadržati samo ono što je tzv. “core business”, a outsourcing je najbolji način da neke dijelove posla zadržimo na potrebnom nivou, da smanjimo troškove, ali i da zatečenim radnicima osiguramo siguran nastavak rada”, pojašnjava Vučak.

Iz tvrtke također naglašavaju kako se u izdvajanju dijelova poslovanja prate stroga pravila s ciljem optimiziranja troškova i povećanja efikasnosti te da su odabrani partneri poduzeća koja osiguravaju najbolju uslugu.

Ricardo d.o.o. postoji od 10. studenog 1992 godine. Tijekom svih godina poslovanja tvrtka se razvijala i prilagođavala kako tržišnim zahtjevima, tako i specifičnim zahtjevima partnera i klijenata. U početku kao trgovinska djelatnost Ricardo se razvio u snažnog igrača na tržištu koji je svoje usluge proširio na mikro i makro distribuciju, proizvodnju i skladišta.

Trenutno raspolažu s ukupno 5212 m2 skladišnog prostora, od kojeg je 2230 m2 skladište zatvorenog tipa i 2982 m2 otvorenog tipa. U pripremnoj su fazi izgradnje distribucijskog centra koji će omogućiti još veću logistiku i fleksibilnost u skladišnom poslovanju.