U Umag dolazi Giuseppe Vaccarini – jedan od najboljih svjetskih sommeliera

Da vrhunski sport i vrhunsko vino idu ruku pod ruku, već sedmu godinu za redom potvrđuje Istria Gourmet Festival, koji će se i ove godine od 15. do 24. srpnja održati u sklopu 27. Konzum Croatia Opena Umag.

Giuseppe VaccariniOva jedinstvena manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u kulinarska i eno bogatstva Istre, a svoj dolazak ove godine potvrdio je i jedan od najznačajnijih svjetskih sommeliera, Giuseppe Vaccarini. Ovaj velikan svjetske vinske scene u Umag dolazi uživati u vrhunskom tenisu, ali i održati masterclass predavanje na temu istarskih rakija.

Giuseppe Vaccarini sommelier je sa zavidnom svjetskom karijerom. Nekadašnji predsjednik svjetske i talijanske udruge sommeliera te Trophée Ruinarta za najboljeg sommeliera Europe i nakon svojih predsjedničkih mandata u navedenim udrugama, aktivno sudjeluje u njihovom radu te predsjeda žirijima raznih nacionalnih i međunarodnih natjecanja.

U gotovo 45 godina koliko se profesionalno bavi degustacijom i ocjenjivanjem vina, održao je nebrojeno mnogo radionica i mastera diljem svijeta, a svoje znanje istomišljenicima prenosi i u obliku brojnih autorskih knjiga prevedenih na nekoliko svjetskih jezika.

“Izuzetno smo ponosni što će gospodin Vaccarini održati Masterclass predavanje u sklopu Istria Gourmet Festivala. Vinski program ovog festivala ima posebnu važnost te svake godine dovodi vodeće istarske vinare, ali i velika svjetska imena vinske scene. Prošle je godine tako Masterclass za istinske ljubitelje vina održao Paolo Basso, najbolji svjetski sommelier 2013. godine, a vjerujemo da će i predavanje Vaccarinija biti vrlo inspirativno i poučno za partnere našeg turnira”, izjavio je Ronald Korotaj, direktor Istraturista i predsjednik Organizacijskog odbora turnira.

Osim istarskih rakija, neizbježna tema na Istria Gourmet Festivalu bit će i malvazija. Daniela Kramarić, vodeća hrvatska sommelierka, održat će predavanje-degustaciju na temu Malvazija za sva godišnja doba. Daniela će predstaviti vlastiti odabir petnaestak najpitkijih malvazija: različitih godišta, različitih stilistika i s različitih istarskih položaja.

Uz stručna predavanja Giuseppe Vaccarinija i Daniele Kramarić, organizatori najavljuju i pregršt drugih zanimljivosti u programu kao što je predstavljanje službene gourmet brošure koja na atraktivan način prikazuje presjek prvih pet godina Istria Gourmet Festivala.

Uz već tradicionalne vinske degustacije “Skrivene čari istarskih vina“, u ponedjeljak 18. srpnja, održat će se i jedinstvena degustacija “istarski šampioni”. Riječ je o degustaciji na kojoj će okupljeni moći svjedočiti predstavljanju i degustaciji nagrađivanih istarskih vinara na najprestižnijim internacionalnim vinskim natjecanjima kao što su International Wine Challenge, Decanter World Wine Awards i Challenge International du Vin. Posebne nagrade na ovim natjecanjima osvojile su vinarije Veralda i Laguna vina  (Decanter World Wine Awards 2016 za obje vinarije), Benvenuti (International Wine Challenge 2016) i Kozlović (Challenge International du Vin 2016) koje će svoja nagrađena vina predstaviti i na ovoj degustaciji.

Više informacija o cjelokupnom programu 27. Konzum Croatia Opena Umag turnira dostupno je na službenoj stranici turnira.

Prethodni članakPrve neretvanske lubenice stigle u sve Konzum prodavaonice
Sljedeći članakMajoneza, kečap, senf – TV oglašavanje: Rast kvalitete nauštrb kvantitete