U Westgateu zadovoljni prvom godinom poslovanja

Unatoč nepovoljnim gospodarskim okolnostima koje su se prvenstveno očitovale u snažnom padu osobne potrošnje, u trgovačkom centru Shopping City Westgate u Zaprešiću zadovoljni su svojom prvom godinom poslovanja, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare Stjepan Iveljić, direktor Centra.

Prema njegovim riječima, osim prvih mjesec dana poslovanja kada je broj posjetitelja ispunio očekivanja, već početkom 2010. godine došlo je do snažnog pada pod utjecajem recesije.

„Početak godine pokazao se kao veliki izazov za čitavu branšu koja je bila pogođena ekonomskom krizom, zabranom pušenja, odlukom o neradnoj nedjelji, povećanjem PDV-a i uvođenjem kriznog poreza koji su oslabili kupovnu moć građana. No, sredinom ožujka krenulo je poboljšanje, jednim dijelom kao rezultat uskršnjeg shoppinga“, kazao je Iveljić.

U Westgateu su početkom proljeća krenuli s nizom promotivnih i marketinških aktivnosti koje su, tvrde u centru, rezultirale povećanjem broja posjetitelja. Tome u prilog ide i istraživanje agencije Hendal prema kojem je Westgate u kolovozu i rujnu bio najposjećeniji trgovački centar u Hrvatskoj, ispred City Centra One, Avenue Malla, Emmezete i drugih.

Iveljić je istaknuo kako broj posjetitelja nije pravi pokazatelj uspješnosti nekog trgovačkog centra, već ukupni promet i da upravo u tom smjeru Westgate ulaže napore kako bi privukao kupce s višom kupovnom moći. Ujedno, dobar dio kupaca čine i turisti u čemu se kao prednost pokazala dobra pozicioniranost centra izvan gradskog središta.

Na novinarski upit očekuje li pad prometa skorim otvaranjem Arena Centra i drugih najavljenih trgovačkih centara u Zagrebu, Iveljić je rekao kako je prirodno da kupci žele vidjeti nešto novo i da će masovno ići u novootvorene centre, no da se nakon toga vraćaju tamo gdje im je najugodnije. „U tome vidimo našu šansu jer strategija Westgatea je ponuditi najugodniju cjelodnevnu kupnju s brojnim dodatnim sadržajima“, dodao je.

U okviru proslave prve godine poslovanja u tijeku je i nagradna igra Westgatea u kojoj mogu sudjelovati svi koji potroše minimalno 100 kuna u trgovačkom centru. Time ulaze u konkurenciju za glavnu nagradu automobil Audi A1 te poklon bonove od 5.000, 3.000 i 500 kuna. Izvlačenje sretnih dobitnika održat će se 13. studenog u 20 sati.