Ultra gros mijenja ime u Ultra

Udruženje hrvatskih trgovačkih kuća Ultra gros, koje na tržištu posluje već 12 godina, promijenilo je naziv u Ultra, a u tijeku je i izrada novog vizualnog identiteta, priopćeno je iz Udruženja.

Glavni razlog promjene je povećanje prepoznatljivosti trgovina pri čemu će članice udruženja u komunikaciji upotrebljavati prefiks Ultra ispred imena poduzeća.

“Znak Ultra, pod kojim će se voditi bitka za opstanak hrvatske trgovine i hrvatskih proizvođača u Europskoj uniji, prvi su ponijeli dalmatinski trgovački lanci Djelo iz Šibenika, Ribola iz Kaštela, Sonik iz Zadra i Victa iz Splita te zagorski trgovački lanac Trgocentar iz Zaboka, a u narednim mjesecima uz svoje će ga ime istaknuti i ostalih 16 članica Ultre”, ističe se u priopćenju.

Usporedno sa stavljanjem znaka Ultra kreće i primjena novog vizualnog identiteta. Prvi koraci već su napravljeni u Dalmaciji s izdavanjem kataloga i uređenjem vanjskog izgleda prodavaonica, a u Zagorju sa svjetlećim reklamama. Pritom se navodi kako će se prilagodba nastaviti u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj kao i u dijelu unutrašnjosti, a cilj je da cjelokupna grupacija bude prepoznata na taj način.

Ovaj poslovni potez u udruženju tumače kao odgovor hrvatskih trgovačkih kuća na inozemnu konkurenciju ističući svoju opredijeljenost prema domaćoj proizvodnji s posebnim naglaskom na podršku lokalnim proizvođačima i njihovim proizvodima.

“Želja nam je kupcima pružiti iskustvo kupovine u lokalnoj trgovini, jedinstveno na područjima djelovanja naših članica. Članice ostaju najbolji susjed, s novim imenom, a u prodavaonicama Ultre će se i dalje moći pronaći svi poznati hrvatski proizvodi, uz poseban naglasak na proizvode lokalnih proizvođača jer želimo ostati hrvatska kuća i biti tako prepoznati u EU. Vjerujemo da će nam kupci i dalje poklanjati svoje povjerenje i da će ime Ultra prepoznavati kao nacionalno ime za kupovinu u domaćoj trgovini”, izjavili su iz Uprave Ultre.

Sukladno ovim promjenama Ultra se od sada može pronaći u gradovima i regijama: Zagreb (Prehrana, Union, Vrutak), Unutrašnja Hrvatska (Lonia, Mlin i pekare, PPK Bjelovar, Strahinjčica, TP Varaždin, Trgocentar Zabok, Trgonom), Istra i Kvarner (Duravit, Jadranka trgovina, Jeruzalem, Kvarner Punat, La-vor, Puljanka, Valalta) i Dalmacija (Djelo, Ribola, Sonic, Victa).

Prethodni članakPhilip Morris International (PMI)
Sljedeći članakSvjetske nagrade za malvazije Vina Laguna