Philip Morris International (PMI)

Philip Morris Zagreb d.o.o. je povezano društvo multinacionalne kompanije Philip Morris International Inc. (PMI). PMI je vodeća međunarodna duhanska kompanija koja proizvodi sedam od 15 najpoznatijih brendova, uključujući i najprodavaniji internacionalni brend na svijetu Marlboro.

PMI posluje u 180 zemalja svijeta te zapošljava više od 87.000 ljudi, a iz kompanije poručuju kako upravo zaposlenici predstavljaju njihovu najveću snagu i ključ uspjeha.

“Naš je cilj privući, motivirati i zadržati najbolje svjetske talente. Zaposlenicima pružamo podršku kroz individualan razvoj i programe za upravljanje karijerom koji prepoznaju potencijal i nagrađuju postignuća”, navode iz tvrtke.

U 2012. godini kompanija je držala procijenjenih 16,3 posto ukupnog međunarodnog tržišta izvan Sjedinjenih Američkih Država, odnosno 28,8 posto isključujući tržište Narodne Republike Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Philip Morris Zagreb d.o.o. je druga po veličini duhanska kompanija u Hrvatskoj. Od 2005. godine bavi se uvozom i prodajom cigareta u Hrvatskoj, uključujući Marlboro, Muratti, Philip Morris, Chesterfield i druge brendove.

Philip Morris Zagreb d.o.o. trenutno zapošljava više od 120 zaposlenika, a u tvrtki ističu kako su si od samog ulaska na hrvatsko tržište zadali ambiciozne dugoročne ciljeve.

“Druga smo po veličini duhanska kompanija u Hrvatskoj i uzevši u obzir gospodarsku krizu, koja traje već nekoliko godina, zadovoljni smo rezultatima u 2012. godini. Rast poslovanja rezultat je činjenice da odrasli pušači, no isto tako i trgovci, prepoznaju kvalitetu naših brendova”, ističu iz Philip Morrisa Zagreb.

O skorim promjenama na tržištu kažu kako će za sve duhanske kompanije doći do promjene u vidu povećavanja trošarina u skladu s obvezama koje je Republika Hrvatska preuzela u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Iznos minimalne trošarine trenutno je 65 eura na tisuću komada cigareta, a taj se iznos do siječnja 2014. mora povećati na 77 eura, odnosno na čak 90 eura do siječnja 2018. godine.

Kako je riječ o značajnom porastu, iznimno je važno da se ova neizbježna povećanja trošarina provode postupno i planski kako bi se spriječio porast nezakonite trgovine cigareta, što se dogodilo u nekim novim zemljama članicama Europske unije koje su naglo podizale trošarine kako bi dostigle dogovorene trošarinske iznose, navode iz tvrtke.

Brend Chesterfield prvi u nizu noviteta u 2013.
Philip Morris Zagreb najavljuje daljnje širenje asortimana. “Ovu godinu za nas obilježava uvođenje brenda Chesterfield, čijih smo pet varijanti (Red i Blue, oba također i u 100s varijanti, te Silver) nedavno predstavili hrvatskom tržištu”, ističu iz tvrtke te dodaju kako je iza Chesterfield cigareta stogodišnja tradicija kvalitete, a riječ je o vrhunskoj mješavini duhana koja odraslim potrošačima nudi profinjeno iskustvo pušenja po pristupačnoj cijeni od 16 kuna. Primjećujemo kako su odrasli pušači prepoznali kvalitetu Chesterfield cigareta, a usto pripremamo još nekoliko novosti o kojima ćemo uskoro informirati tržište, poručuju iz Philip Morrisa Zagreb.

Philip Morris International (PMI)

Prethodni članakPod krovom Mercator centra u Daruvaru nova prodavaonica dm-a
Sljedeći članakUltra gros mijenja ime u Ultra