Philip Morris Zagreb d.o.o. je povezano društvo multinacionalne kompanije Philip Morris International Inc. (PMI). PMI je vodeća međunarodna duhanska kompanija koja proizvodi sedam od 15 najpoznatijih brendova, uključujući i najprodavaniji internacionalni brend na svijetu Marlboro.

PMI posluje u 180 zemalja svijeta te zapošljava više od 87.000 ljudi, a iz kompanije poručuju kako upravo zaposlenici predstavljaju njihovu najveću snagu i ključ uspjeha.

“Naš je cilj privući, motivirati i zadržati najbolje svjetske talente. Zaposlenicima pružamo podršku kroz individualan razvoj i programe za upravljanje karijerom koji prepoznaju potencijal i nagrađuju postignuća”, navode iz tvrtke.

U 2012. godini kompanija je držala procijenjenih 16,3 posto ukupnog međunarodnog tržišta izvan Sjedinjenih Američkih Država, odnosno 28,8 posto isključujući tržište Narodne Republike Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Philip Morris Zagreb d.o.o. je druga po veličini duhanska kompanija u Hrvatskoj. Od 2005. godine bavi se uvozom i prodajom cigareta u Hrvatskoj, uključujući Marlboro, Muratti, Philip Morris, Chesterfield i druge brendove.

Philip Morris Zagreb d.o.o. trenutno zapošljava više od 120 zaposlenika, a u tvrtki ističu kako su si od samog ulaska na hrvatsko tržište zadali ambiciozne dugoročne ciljeve.

“Druga smo po veličini duhanska kompanija u Hrvatskoj i uzevši u obzir gospodarsku krizu, koja traje već nekoliko godina, zadovoljni smo rezultatima u 2012. godini. Rast poslovanja rezultat je činjenice da odrasli pušači, no isto tako i trgovci, prepoznaju kvalitetu naših brendova”, ističu iz Philip Morrisa Zagreb.

O skorim promjenama na tržištu kažu kako će za sve duhanske kompanije doći do promjene u vidu povećavanja trošarina u skladu s obvezama koje je Republika Hrvatska preuzela u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Iznos minimalne trošarine trenutno je 65 eura na tisuću komada cigareta, a taj se iznos do siječnja 2014. mora povećati na 77 eura, odnosno na čak 90 eura do siječnja 2018. godine.

Kako je riječ o značajnom porastu, iznimno je važno da se ova neizbježna povećanja trošarina provode postupno i planski kako bi se spriječio porast nezakonite trgovine cigareta, što se dogodilo u nekim novim zemljama članicama Europske unije koje su naglo podizale trošarine kako bi dostigle dogovorene trošarinske iznose, navode iz tvrtke.

Brend Chesterfield prvi u nizu noviteta u 2013.
Philip Morris Zagreb najavljuje daljnje širenje asortimana. “Ovu godinu za nas obilježava uvođenje brenda Chesterfield, čijih smo pet varijanti (Red i Blue, oba također i u 100s varijanti, te Silver) nedavno predstavili hrvatskom tržištu”, ističu iz tvrtke te dodaju kako je iza Chesterfield cigareta stogodišnja tradicija kvalitete, a riječ je o vrhunskoj mješavini duhana koja odraslim potrošačima nudi profinjeno iskustvo pušenja po pristupačnoj cijeni od 16 kuna. Primjećujemo kako su odrasli pušači prepoznali kvalitetu Chesterfield cigareta, a usto pripremamo još nekoliko novosti o kojima ćemo uskoro informirati tržište, poručuju iz Philip Morrisa Zagreb.

Philip Morris International (PMI)